Filip Chudý Rôzne

Zmena v považskobystrickej nemocnici: Na pohotovosť sa v noci nedostaneme! FOTO

Nielen Považskobystričania, ale aj ľudia z okolitých obcí boli dlhodobo zvyknutí, že ich v noci ošetria na pohotovosti, lenže tomu je koniec.

Ilustračný obrázok k článku Zmena v považskobystrickej nemocnici: Na pohotovosť sa v noci nedostaneme! FOTO
5
Galéria

V Nemocnici s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica nastala začiatkom tohto roka zmena, ktorá sa týka ambulancie lekárskej služby prvej pomoci pre dospelých, čiže pohotovosti. „Oznamujeme občanom Považskej Bystrice a priľahlých obcí, že pohotovosť pre dospelých od 1. januára 2018 bude ordinovať len do 22:00 na základe povolenia TSK Trenčín,“ znie nemocničný oznam. Po starom fungovala pohotovosť od 15:00 do 7:00 ráno, počas víkendov nonstop.

„V prípade zhoršenia zdravotného stavu po 22:00 budú pacienti ošetrení na internej príjmovej ambulancii a na úrazovej ambulancii,“ informovala pacientov nemocnica. Spomínané ambulancie sú na prízemí v blízkosti pohotovosti.

Nové ordinačné hodiny v ambulancii lekárskej služby prvej pomoci pre dospelých v považskobys­trickej nemocnici schválil s účinnosťou od 1. januára 2018 Trenčiansky samosprávny kraj, oddelenie zdravotníctva a humánnej farmácie v súlade so zákonom o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov.

Ako nám prezradil riaditeľ považskobystrickej nemocnice Igor Steiner, zmenilo sa to na základe požiadavky praktických lekárov pre dospelých, ktorí do konca roka vykonávali lekársku službu prvej pomoci. „Vzhľadom na ich vek, vyťaženosť a prácu požiadali TSK o skrátenie ordinačných hodín do 22:00 a TSK im vyšiel v ústrety,“ uviedol Steiner s tým, že po 22:00 službu zabezpečí NsP Považská Bystrica. Do budúcnosti sa podľa jeho slov neplánuje nonstop pohotovosť, keďže podobné opatrenie ako v Považskej Bystrici sa plánuje zaviesť na celom Slovensku.

Nové ordinačné hodiny pohotovosti pre dospelých

  • Pondelok: 15:00 – 22:00
  • Utorok: 15:00 – 22:00
  • Streda: 15:00 – 22:00
  • Štvrtok: 15:00 – 22:00
  • Piatok: 15:00 – 22:00
  • Sobota: 7:00 – 22:00
  • Nedeľa: 7:00 – 22:00
Pohotovosť v Považskej Bystrici: Po novom je v noci zatvorená
5
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Bývalá vojenská správa v Považskej: Čo v budove môže byť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM