Filip Chudý Kultúra

Víkend v Považskej predo dvermi: Vybrali sme 10 zaujímavých podujatí

Nasledujúci víkend ponúka opäť viaceré akcie, ktoré môžu Považskobystričania navštíviť. Kde a kedy sa konajú tie najzaujímavejšie?

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Považskej predo dvermi: Vybrali sme 10 zaujímavých podujatí
Zdroj: TASR

Zbaľ sa a poď na Denali

21. októbra o 17:30, Vlastivedné múzeum

V prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici na 2. poschodí (Ulica slovenských partizánov – budova SPŠ) sa uskutoční tradičné cestovateľské stretnutie. Tentoraz o úspešnej slovenskej expedícii na najvyššiu horu Severnej Ameriky, o príprave a priebehu výstupu, pokornom vnímaní čistej prírody a tiež priateľstve a vzájomnej pomoci porozpráva rodák z Prosného – Štefan Žilovec.

Inferno

21. októbra o 18:30, kino Mier

Oscarový režisér Ron Howard sa vracia, aby nakrútil najnovší bestseller z megaúspešnej knižnej série od spisovateľa Dana Browna. Slávneho symbolistu Roberta Langdona (Tom Hanks) tentoraz indície vedú k samotnému Dante Alighierimu.

Rock the boat!

21. októbra o 21:00, LIFE music club

Organizátori sľubujú, že spolu s kapitánom prídu ľudí zabávať aj MC GREM (PL) a Selecta Skandyman & Dj Spliff s kopou reggae & dancehall hudby.

VideOOldies Mix dVj.kukOO

21. októbra, LIFE music club

Podľa slov organizátorov sedem rokov za sebou najžiadanejšia retro párty na Slovensku prichádza do nášho mesta. Najväčšie hity 20. storočia, súťaže, fotky do ruky a nespútaná zábava, to by mal ponúknuť piatkový večer.

Hokejbal: Považská Bystrica – Svidník

22. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti opäť privítajú posledné mužstvo v tabuľke, no Svidník nemôžu podceniť, inak by mohli zaváhať, ako predtým s Diakovou, ktorá sa vďaka tomu odlepila z dna tabuľky.

Basketbal: Považská Bystrica – Žilina

22. októbra o 18:00, športová hala

Basketbalisti IMC Slovakia privítajú v sobotu v Považskom derby doteraz v sezóne neporazenú Žilinu. Pripíšu si Považskobystričania druhé sezónne víťazstvo?

Dievča vo vlaku

22. októbra o 18:30, kino Mier

Film natočený podľa bestselleru, ktorý šokoval svet. Rachel každé ráno cestuje rovnakým vlakom do Londýna, aby nikto z jej okolia neprišiel na to, že prišla o prácu. Je celkom na dne – jej manželstvo sa rozpadlo a musela sa presťahovať do lacného podnájmu. V jednom z domov pri železničnej trati pozoruje šťastný a na prvý pohľad dokonalý pár a celkom im závidí. Jedného dňa však v tom dome uvidí niečo veľmi zvláštne, a od toho okamihu sa začne odvíjať šokujúci príbeh, ktorý jej obráti život naruby.

Bociany

23. októbra o 10:00, kino Mier

Bociany nosia deti… alebo aspoň nosievali. Teraz doručujú balíčky celosvetového obchodného internetového giganta. Najlepší doručovateľ spoločnosti, bocian Junior, má byť čoskoro povýšený. Omylom však aktivuje stroj na výrobu detí, ktorý bez akejkoľvek autorizácie vytvorí rozkošné dievčatko. Americká animovaná komédia na nedeľné popoludnie.

Považská hitparáda

23. októbra o 15:00, kino Mier

Už 34. kolo pesničkovej súťaže pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa uskutoční v kine Mier. Vstupné pre dospelých bude 5 eur, dôchodcovia a deti za polovicu.

Marek Loduha: Slovensko na fotkách

Kino Mier

Ide o výstavu horskej fotografie, ktorá sa končí túto nedeľu. Pozrieť si ju môžete každý deň takto vo štvrtok a piatok od 8:00 do 16:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pobočka Považskej knižnice sa sťahuje: Mesto má s budovou jasný plán

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM