Filip Chudý Rôzne

Pobočka Považskej knižnice sa sťahuje: Mesto má s budovou jasný plán

V Považskej Bystrici budú nové knižničné priestory. Pobočka miestnej knižnice je kvôli sťahovaniu už zatvorená. Kde nájde svoj nový domov?

Ilustračný obrázok k článku Pobočka Považskej knižnice sa sťahuje: Mesto má s budovou jasný plán
Zdroj: TASR

Pobočka Považskej knižnice v Považskej Bystrici na druhom najväčšom sídlisku v našom meste SNP sa sťahuje do nových priestorov, čo potvrdilo mesto a aj samotná knižnica na svojej oficiálnej stránke.

Na nej sa ďalej píše, že z toho dôvodu je spomínaná pobočka od utorka 18. októbra zatvorená. „Považská knižnica v Považskej Bystrici oznamuje, že pobočka knižnice na SNP bude v priebehu októbra a novembra tohto roka presťahovaná do nových priestorov VI. ZŠ na sídlisku SNP,“ informovala stránka knižnice.

Budovu chcú predať

Dôvodom sťahovania je to, že mestskí poslanci na svojom minulotýždňovom zasadnutí odsúhlasili obchodnú verejnú súťaž na odpredaj mestského kultúrneho strediska na SNP, kde pobočka Považskej knižnice doteraz sídlila.

„Ide o budovu, ktorá je prázdna a mesto ju nevyužíva. V súčasnosti tu pôsobila len knižnica, ale dohodli sme s Trenčianskym samosprávnym krajom, že ju presťahujeme do voľných priestorov na Základnej škole SNP, čím pomôžeme aj tejto škole. Knižnica sa bude spolupodieľať na energiách, a tak sa škole znížia náklady,“ povedal primátor mesta Karol Janas.

Ako prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, knižnica by sa v škole mala nachádzať na prízemí, pričom momentálne prebieha príprava priestorov a sťahovanie. „Táto prevádzka bude nezávislá od prevádzky školy, knižnica bude otvorená aj v čase prázdnin, aj mimo vyučovania,“ dodala Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tri roky čakania: Naša nemocnica so staronovým oddelením a nielen to!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM