Filip Chudý Rôzne

Tak tomuto sa už povie poriadna kosa: Aha, ako má v našom okrese prituhnúť!

V okrese Považská Bystrica treba počítať s poriadnymi mrazmi. A to nie je všetko, pred čím nás varujú odborníci. Tu sú ďalšie podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Tak tomuto sa už povie poriadna kosa: Aha, ako má v našom okrese prituhnúť!
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zverejnil viaceré výstražné informácie pre Považskobystrický okres, medzi ktorými dominuje výstraha druhého stupňa pred nízkymi teplotami, ktorá je vydaná na sobotu od polnoci do 8:00.

„V okrese Považská Bystrica sa ojedinele očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –20 – –22 °C. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ informuje web SHMÚ.

No pred nízkymi teplotami si treba dať pozor aj skôr, pretože výstraha prvého stupňa pre náš okres platí už od piatka 20:00 do sobotného poludnia. Meteorológovia očakávajú v našom okrese v tomto čase dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 – –20 °C, pričom táto teplota podľa nich predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Taktiež je pre náš okres aktuálne vydaná aj výstraha prvého stupňa, čo sa týka tvorby snehových jazykov a závejov, ktorej platnosť končí v sobotu o 12:00. Podľa SHMÚ tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity, no ich výskyt je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Neviete čo s vianočným stromčekom? Spôsob, ako sa ho v Považskej môžete zbaviť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM