Filip Chudý Rôzne

Neviete čo s vianočným stromčekom? Spôsob, ako sa ho v Považskej môžete zbaviť

Jedným z tradičných povianočných problémov je to, ako naložiť s vianočným stromčekom. V Považskej Bystrici na to pripravili systém. Ako funguje?

Ilustračný obrázok k článku Neviete čo s vianočným stromčekom? Spôsob, ako sa ho v Považskej môžete zbaviť
Zdroj: TASR

Vianočné sviatky sa skončili. Kým pred nimi ľudia zháňali vianočné stromčeky, teraz nasleduje opačný problém, ktorým je zbavovanie sa jedného zo symbolov Vianoc. Zber stromčekov v Považskej Bystrici, ktoré už splnili svoje vianočné poslanie bude zabezpečovať spoločnosť Megawaste Slovakia, ktorá sa stará o odpad v našom meste.

„Zber sa bude vykonávať každý pondelok v termíne od 9. januára až do 31. marca 2017. Chceme požiadať obyvateľov nášho mesta, aby stromčeky, ktoré musia byť kompletne zbavené ozdôb, vykladali na viditeľné miesto k nádobám na komunálny odpad, a to najskôr v nedeľu ráno, aby nedochádzalo k nadmernému znečisťovaniu týchto priestorov,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ako ďalej prezradila, tieto stromčeky sa budú sústreďovať v areáli spoločnosti Mestské lesy Považská Bystrica, kde budú následne zoštiepkované. Takto získaný materiál sa podľa slov hovorkyne ekologicky využije ako palivo alebo hnojivo.

V prípade, že občania mesta tento termín nestihnú, použitý vianočný stromček môžu odviezť na zberný dvor v lokalite Zámostie alebo môžu využiť aj zberné miesta v Orlovom, na Dedovci, v Milochove a v Považskej Teplej. Informácie o prevádzkových hodinách zberného dvora a zberných miest sú dostupné na internetovej stránke nášho mesta. „V prípade potreby bližších informácií môžu občania kontaktovať pracovníkov mestského úradu na tel. čísle 43 05 324 alebo pracovníkov spoločnosti Megawaste Slovakia na tel. čísle 43 21 007,“ doplnila Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nová publikácia o Považskej Bystrici: 450 útržkov histórie nášho mesta, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM