Filip Chudý Iné športy

Prvé považské derby po rokoch Bystričania prehrali: Čo musia zlepšiť? FOTO

Na prvoligovú hokejovú scénu sa po dlhých rokoch vrátilo považské derby. Prečo sú Považskobystričania stále bez bodu?

Ilustračný obrázok k článku Prvé považské derby po rokoch Bystričania prehrali: Čo musia zlepšiť? FOTO
13
Galéria

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica nehrali súťažný derby zápas takmer päť rokov a sedem mesiacov. Naposledy 24. februára 2012 porazili v poslednom kole sezóny Púchov 16:1. No keďže sa hokejisti Dubnice po dlhých 14 sezónach vrátili do prvej hokejovej ligy, máme späť aj považské derby. To v jarmočný piatok prilákalo na tribúny výrazne väčšiu návštevu, než chodí na náš zimný štadión zvyčajne. Oficiálne bolo na tribúnach síce iba 156 divákov, ale podľa nášho odhadu ich bolo minimálne dvojnásobne viac.

Išlo o súboj dovtedy poslednej Považskej Bystrice a prvej Dubnice, no priebeh duelu opäť potvrdil starú pravdu, že derby nemá favorita. Považskobystričania totiž v 36. minúte viedli 3:1, no prvé body v novej sezóne nakoniec nezískali ani na štvrtý pokus, keďže Dubničania výsledok otočili na konečných 3:4. Tešiť „panterov“ môže aspoň to, že už nie sú na poslednom mieste, keďže to o skóre prepustili Trnave.

„Mali sme dnes jednoznačne vyhrať. Veď sme viedli 3:1, no zrazu sme sa splašili, všetci sme začali útočiť, čo bola chyba. Mali sme si to ubrániť, pretože sme hrali proti prvému mužstvu tabuľky, proti ktorému sme si nemohli dovoliť urobiť niečo také. Mali sme výsledok zápasu na vlastných hokejkách, no sami sme si ho prehrali,“ povedal v zápase dvojgólový útočník HK 95 David Rodionov.

Tento 19-ročný krídelník sa vrátil pred sezónou do materského klubu po pôsobení v Skalici. Proti Dubnici zaznamenal svoje prvé góly v novom ročníku, keď si pri nich pochvaľoval spoluprácu s ďalšou novou posilou HK 95 Róbertom Mokrohajským. „V Považskej Bystrici sa mi hrá veľmi dobre. Je to môj materský klub, kde som vyrastal odmalička a snažím sa mu teraz vrátiť to, čo mi tu dali pri výchove,“ prezradil Rodionov. Ten sa tiež snažil pomenovať to, čo by sa malo v ich hre zlepšiť, aby začali už zbierať body. „Osobne si myslím, že najprv treba zmeniť rozohrávku, s ktorou sme mali veľký problém. Všetky puky sme vracali naspäť do obrany, kde nám ich zachytávali. A tiež samozrejme treba zvýšiť početnosť streľby, pretože ak nevystrelíš, nedáš gól,“ uviedol.

Dubnica vyhrala aj svoj piaty zápas v novej sezóne, čím si udržala prvé miesto, ale podľa slov jej trénera Romana Stantiena to nepreceňujú, keďže je stále len začiatok súťaže. „Zápas s Považskou Bystricou bol veľmi ťažký, keďže sme preflákali prvú tretinu, čo sa nám mohlo vypomstiť. Ale moji zverenci duel nakoniec zvládli, klobúk dole pred nimi. Súpera sme určite nepodcenili, lebo sme sa pripravovali na to, čo nás tu bude čakať, hoci nám aj tak úvod nevyšiel, no potom sme výkon zlepšili,“ vyjadril sa dubnický tréner.

Považské derby sa vrátilo: Zábery zo zápasu Považská Bystrica - Dubnica
13
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskej domáca premiéra vyšla: Vzadu kraľoval Biel, vpredu Macháč, VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM