Filip Chudý Hádzaná

Považskú čaká záverečný domáci zápas pred play-off: Chýbať budú viaceré opory!

Pred vyraďovacou časťou sezóny sa chcú Považskobystričania dobre naladiť proti Prešovu, ale niektorí hráči budú nútene chýbať. O ktorých ide?

Ilustračný obrázok k článku Považskú čaká záverečný domáci zápas pred play-off: Chýbať budú viaceré opory!
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanárska sezóna sa dostáva pomaly do záverečnej fázy. Na Považskobystričanov čaká posledný domáci zápas v extraligovej nadstavbe, ktorú zvládli vo veľkom štýle. Do nej vstupovali zo štvrtého miesta, posledného postupového do play-off. Pritom pred piatymi Topoľčany mali k dobru len lepšie vzájomné zápasy. No v nadstavbovej časti prehrali z prvých ôsmich duelov len jediný v Prešove. Dve kolá pred koncom už majú isté nielen play-off, ale aj minimálne tretie miesto.

Ešte je pritom teoretická šanca na to, že semifinálovú sériu proti Šali začneme doma, ale podmienkou je to, že by sme museli v sobotu doma minimálne bodovať s Prešovom a zároveň Šaľa prehrať v Nových Zámkoch, navyše následne by bola potrebná aj výhra v poslednom kole v Šali. „Teoretická šanca na druhé miesto síce je, preto na ňu myslíme, ale tiež sa už musíme pozerať smerom k play-off, ktoré štartuje onedlho,“ povedal tréner MŠK Václav Straka s tým, že v závere základnej časti sa chcú naladiť na play-off a týka sa to už sobotného domáceho stretnutia s Prešovom o 18:00.

„Hráme posledný domáci zápas pred play-off, už aj preto chceme podať čo najlepší výkon a ukázať dobrú hádzanú. Prešov sme v tejto sezóne už porazili, chceli by sme to dokázať opäť, ale najradšej by som bol, keby sme ich porazili vo finále,“ vyjadril sa s úsmevom Václav Straka.

Ako ďalej uviedol, teraz sa už musia chystať na play-off, no keďže sú v mužstve zdravotné problémy, na situáciu pred sobotným duelom sa pozerajú triezvo. „Do zápasu pôjdeme s maximálnym úsilím a pobijeme sa o úspech. Lenže aj nedobrovoľne musíme nejakých hráčov zo zostavy vynechať kvôli zdravotným problémom a určite nenastúpime kompletní,“ konštatoval Straka. Okrem dlhodobých maródov nebudú k dispozícii ani Radim Chudoba, Šimon Macháč a Ivan Bystrický.

Z toho dôvodu nastúpi Považská Bystrica proti Prešovu v trochu inom šate. „Na nových veciach v zostave pracujeme, skúšame si niektoré veci na tréningoch. Chalani, ktorí hrali v tejto sezóne menej, tí teraz dostanú šancu. Vieme, že to pre nich bude ťažké nielen vzhľadom na okolnosti, ale aj meno súpera. Ale uvidíme, ako sa to všetko podarí zrealizovať v zápase,“ doplnil považskobystrický tréner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výsledok, ktorý zaujal Slovensko: Pre Považskú to začína byť tradícia! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM