Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická SOŠ chce centrum odbornej prípravy: Čo je pýchou školy?

Aj keď na miestnej SOŠ sú stále nosnými stavbárske učebné odbory, škola sa hrdí aj niečím iným. Čím?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická SOŠ chce centrum odbornej prípravy: Čo je pýchou školy?
Zdroj: TASR

Aj po 40 rokoch od vzniku terajšej Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici sú na tejto škole nosnými stavbárske učebné odbory. Záujemcom o učebné odbory montér suchých stavieb, stolár, murár či maliar sú k dispozícií dielne, ktoré podľa riaditeľa školy Jána Kunovského patria k najmodernejším na Slovensku. „V roku 1996 sa nám a s prispením nemeckého partnera podarilo otvoriť veľké dielne v priemyselnom parku v Považskom Podhradí,“ vyjadril sa Kunovský.

„Dielne sú na špičkovej úrovni, uchádzali sme sa aj o centrum odbornej prípravy, žiaľ, zatiaľ sme ho nedostali. Pevne verím, že v blízkej budúcnosti sa nám ho podarí získať. Bude to nielen prestíž pre školu, ale budeme môcť pripravovať aj žiakov pre firmy, robiť rôzne aktivity pre firmy, rekvalifikácie a budeme môcť vyučovať aj žiakov z iných škôl v tých profesiách, ktoré robíme my,“ doplnil Ján Kunovský.

Ako dodal, pýchou školy sú dielne pre profesie súvisiace s autami. V minulom roku sa škole vďaka projektu podarilo otvoriť moderné učebne zamerané na autodiagnostiku. „Učíme tam nielen našich žiakov, ale nám tam chodia na školenia aj pracovníci rôznych firiem. Od budúceho školského roku využijeme autodielne aj na prípravu žiakov novozriadeného učebného odboru mechanik hasičskej techniky. Absolventi nového odboru budú musieť vedieť opravovať nielen hasičskú techniku, ale aj iné automobily, ktoré prídu do servisu,“ dodal riaditeľ SOŠ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krásny čin prvákov z Považskej: Urobili radosť najmenším, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM