Filip Chudý Rôzne

Krásny čin prvákov z Považskej: Urobili radosť najmenším, FOTO

Dve považskobystrické školy si navzájom pomohli. V jednej je detská radosť, z druhej hlásia zlepšenie praktických vedomostí.

Ilustračný obrázok k článku Krásny čin prvákov z Považskej: Urobili radosť najmenším, FOTO
Zdroj: Stredná odborná škola PB

Ako si možno v našom meste navzájom pomáhať, to ukázali najnovšie dve považskobystrické školy, keď vedomosti jedných vyčarili úsmevy na tvárach iných. Ako nám prezradil riaditeľ Strednej odbornej školy (SOŠ) v Považskej Bystrici Ján Kunovský, materská škola na Dedovci získala dva balíky nezmontovaných drevených domčekov pre deti, ale mali problém s ich zmontovaním, preto oslovili práve SOŠ, ktorá sa rozhodla pomôcť.

„Pani riaditeľka nás požiadala, či by sme im to nezmontovali, keďže mali termín na zmontovanie, ktorý bolo treba dodržať. Preto sme si zariadili povinnosti na odbornom výcviku tak, aby sme im vyšli v ústrety. Žiakom to trvalo dva dni, dokým tie domčeky zmontovali. Ešte bude nasledovať povrchová úprava, ale tú si už urobí sama škôlka,“ povedal Ján Kunovský.

Prváci rozradostnili najmenších

O ich zmontovanie sa postarali prváci na SOŠ v odbore stolár, ktorí tak využili v praxi prvé nadobudnuté zručnosti pod vedením majstra odbornej výchovy Jaroslava Hozdeka. Žiakom SOŠ pomohol tento projekt sa lepšie orientovať vo výkresovej dokumentácii a samotná montáž podľa správ z nich školy nielen zlepšila predstavivosť budúcich stolárov, ale priniesla i overenie ich zručnosti pri používaní rôzneho stolárskeho náradia.

Detské domčeky na MŠ Dedovec: Zmontovali ich žiaci z SOŠ PB
5
Galéria
Zdroj: Stredná odborná škola PB

Oba drevené domčeky sú už v MŠ Dedovec, čiže radosť z nich môžu mať už aj deti, ktoré ju navštevujú. Ako nám prezradil Ján Kunovský, podobnú pomoc poskytli minulý rok aj MŠ Lánska, keď menili sedadlá na tamojších hojdačkách, pričom základným školám poskytujú dielne na praktickú výchovu. „Keď treba na základných školách niečo opraviť, vieme sa dohodnúť a podieľame sa na prácach,“ dodal Kunovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

VIDEO a FOTO: Netradičná návšteva v považskobys­trickej radnici, roboti v akcii!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM