Filip Chudý Rôzne

Považskobystričania, už čoskoro sa dočkáme: Poznáme termín otvorenia plavárne

Krytá plaváreň v Považskej sa musela rekonštruovať, čím padla po zatvorení kúpaliska možnosť si v našom meste zaplávať. Ale v tento deň sa to zmení!

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania, už čoskoro sa dočkáme: Poznáme termín otvorenia plavárne
Zdroj: TASR

Na považskobystrickej krytej plavárni v polovici augusta vyhlásili havarijný stav, ktorý zapríčinili priesaky vody, pričom tá sa dostala okrem iného aj do elektroinštalácie. V septembri sa začalo s jej rekonštrukciou, pričom vysúťažená suma predstavovala 107 177, 84 eur s DPH. Prvé odhady na začiatku rekonštrukcie hovorili, že plaváreň by sa mohla otvoriť približne 15. až 20. októbra, ale tento termín sa pre ďalšie komplikácie musel posunúť. Otvorenie krytej plavárne je preto pre verejnosť na pláne v sobotu 28. októbra o 14:00.

„Otvorenie sa posunulo vzhľadom na ďalšie komplikácie, ktoré nastali pri výmene guličiek a sanity v sprchách v mužských aj ženských šatniach, kde bol problém s kanalizáciou, ktorá tam bola výrazným spôsobom narušená. Nebola tam položená hydroizolácia, čiže sme museli otvoriť celý problém a všetko spraviť nanovo,“ povedal Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica.

Ako ďalej uviedol, práce na veľkom a malom bazéne sú kompletne hotové. „V pondelok sa začalo s vypúšťaním vody. Potom sa prikročilo k prácam na strope, kde bola potrebná výmena narušených kazetových častí. Následne sa bazén dezinfikuje, napustí sa voda a prídu hygienici, ktorí zoberú vzorky a v priebehu budúceho týždňa by mali byť výsledky, aby sme krytú plaváreň v poslednú októbrovú sobotu mohli otvoriť,“ opísal Kubovič.

Krytá plaváreň by tak mala byť od tohto termínu plne k dispozícii Považskobystri­čanom, minimálne jej časti, ktoré patria pod MŠK. „Vzhľadom na to, že plaváreň bola kvôli rekonštrukcii dlhšie zavretá, chceme využiť od otvorenia všetky jej priestory patriace pod MŠK naplno, aby si verejnosť užila plávanie čo najviac,“ doplnil riaditeľ MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická kalvária otvorená: Čo na nej má ešte pribudnúť? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM