Filip Chudý Rôzne

Považská Bystrica spozná svoje osobnosti: Môžete ich navrhnúť aj vy!

O dobré meno nášho mesta sa stará viacero osobností, ktoré sú každoročne oceňované. Ak viete o niekom, kto by mal byť ocenený, môžete ho navrhnúť!

Ilustračný obrázok k článku Považská Bystrica spozná svoje osobnosti: Môžete ich navrhnúť aj vy!
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V Považskej Bystrici sa aj v tomto roku budú udeľovať verejné ocenenia, a to slávnostným spôsobom počas osláv Dní mesta. Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať poslanci, primátor, orgány mestského zastupiteľstva, občianske združenia, vedecké a umelecké inštitúcie a tiež občania mesta.

„Deň, do ktorého je možné predkladať návrhy na udelenie verejných ocenení pre rok 2017, je stanovený na 31. marca. Mestské zastupiteľstvo rozhoduje o udelení Ceny mesta, prípadne Čestného občianstva. Primátor mesta udeľuje Cenu primátora, Verejné uznanie za zásluhy a ocenenie Čin roka,“ informovala mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Termín do konca marca bol podľa jej slov stanovený vzhľadom k predpokladanému termínu slávnostného udeľovania verejných ocenení, ktoré by malo byť v júni tohto roka. Verejné uznania a primátorské ceny sa udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky v rôznych činnostiach, ktoré významným spôsobom ovplyvnili hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagáciu doma i v zahraničí alebo taktiež za záchranu ľudských životov a majetku mesta a jeho občanov.

Čin roka, ktorého držiteľom za minulý rok je známy dobrovoľník Ivan Sikorai, získa ten, kto v predchádzajúcom roku dosiahol mimoriadne výsledky alebo svojim nápadom a konaním prispel k skrášleniu mesta. Cena mesta sa udeľuje každoročne osobám a kolektívom, ktoré sa dlhodobo významným spôsobom pričiňujú o hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagáciu doma i v zahraničí. Jej držiteľom za minulý rok bol herec Ján Kroner.

Na stránke mesta v podsekcii dokumenty, vnútroorganizačné normy nájdete vzor pre návrhy na udelenie verejných ocenení, podľa ktorého môžete niekoho navrhnúť na ocenenie aj s odôvodnením. „Pravdivosť informácií overí a chýbajúce údaje v návrhoch doplní mestský úrad. Návrhy na udelenie ocenení posudzuje príslušná komisia. K jednotlivým návrhom zaujme komisia stanovisko, v ktorom odporučí alebo neodporučí udeliť navrhnutej osobe ocenenie,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická radnica chce pekný balík peňazí: Na čo ich plánuje použiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM