Filip Chudý Samospráva

Považskobystrická radnica chce pekný balík peňazí: Na čo ich plánuje použiť?

Naše mesto má záujem o nenávratný finančný príspevok vyše pol milióna eur. Kam by eurofondy mali smerovať?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická radnica chce pekný balík peňazí: Na čo ich plánuje použiť?
Zdroj: TASR

Mesto Považská Bystrica sa uchádza nenávratný finančný príspevok a schválenie spolufinancovania na rozšírenie kapacít materskej školy Železničná, čo odklepli aj poslanci. „V rámci výzvy od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky dalo Mesto Považská Bystrica vypracovať projektovú dokumentáciu a pripravuje žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na rozšírenie kapacít danej materskej školy, ktorá je umiestnená v centre mesta a tým ľahko dostupná pre väčšinu obyvateľov mesta a jeho mestských častí,“ informovala mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, projekt rieši prístavbu a nadstavbu existujúceho pavilónu „D“ a návrh opatrení na zníženie jeho energetickej náročnosti. „Navrhuje sa zastavanie jestvujúcej terasy na prízemí a nadstavba objektu za účelom zvýšenia kapacity daného pavilónu a taktiež kompletné zateplenie obvodového plášťa, výmena pôvodných drevených okenných a dverných konštrukcií za nové plastové s izolačným 3-sklom,“ prezradila Kováčiková s tým, že účel objektu sa nebude meniť.

„Realizáciou projektu sa zvýši kapacita materskej školy o 40 miest, budú zrekonštruované a upravené aj existujúce priestory pavilónu, obstará sa materiálno-technické vybavenie a rozšíri sa vonkajšie ihrisko pre deti v areáli MŠ. Nenávratný finančný príspevok by mal byť vo výške 526 516,55 eur, spoluúčasť mesta vo výške 27 711,39 eur,“ konštatovala považskobystrická hovorkyňa.

Mesto Považská Bystrica má v zriaďovateľskej pôsobnosti 17 materských škôl, vrátane elokovaných pracovísk a tých, ktoré sú súčasťou základnej školy, ako je to v prípade Považskej Teplej a Považského Podhradia. V septembri minulého roka pribudla na Rozkvete aj prvá cirkevná materská škola. „Kapacita materských škôl v Považskej Bystrici je približne 1200 detí. V septembri 2016, keď sme zbierali údaje, bolo 57 nevybavených žiadostí do materských škôl, takže tých 40 miest na viac by občanom mesta pomohlo,“ vyjadril sa Jozef Bielik, vedúci Odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry nášho mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poslanci prijali dôležitý dokument: Doprava v Považskej by sa mohla zlepšiť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM