Filip Chudý Rôzne

Obyvatelia Dukelskej sa dočkali: Vieme, kedy sa začne pracovať! FOTO

V blízkosti nemocnice na Dukelskej ulici boli dlhé roky problémy, ktoré sa budú v najbližších mesiacoch riešiť. Poznáme sumu aj termíny.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Dukelskej sa dočkali: Vieme, kedy sa začne pracovať! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň nám napísala do redakcie obyvateľka Dukelskej ulice Daniela (28), že tamojší vnútroblok mali začať začiatkom júla podľa jej informácií revitalizovať, ale už je polovica mesiaca a nič sa vraj nedeje. No ako sme sa dozvedeli z mestského úradu, malo by sa čoskoro začať.

„V polovici júla sa začínajú realizovať práce na jednom vnútrobloku na Dukelskej ulici, konkrétne v tom prvom od nemocnice. Ide o vybudovanie parkovacieho státia, rekonštrukciu prístupovej komunikácie, odvodnenie povrchových vôd a rekonštrukciu verejného osvetlenia,“ vyslovila sa hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková

S vnútroblokmi boli dlhé desaťročia problémy. Mesto tieto pozemky získalo späť od ministerstva hospodárstva v ostatných rokoch a odvtedy prebiehala diskusia s výborom mestskej časti Lány a obyvateľmi, ktorí tam žijú, ako si predstavujú rekonštrukciu priestoru.

„Našli sme taký kompromis, aby boli spokojní aj obyvatelia a je aj v reálnych možnostiach mesta. Každý rok by sme chceli zrekonštruovať jeden vnútroblok,“ povedal primátor mesta Považská Bystrica Karol Janas.

„Predpokladaná cena zákazky bola 132 000 eur, realizáciu projektu sa podarilo vysúťažiť za necelých 97 tisíc eur. Všetky práce na rekonštrukcii vnútrobloku by mali trvať približne tri mesiace,“ informovala hovorkyňa mesta.

Projekt verejného osvetlenia rieši nasvietenie medzibloku III. Už nevyhovujúce staré svietidlá sa demontujú a nahradia novými, úspornejšími LED svietidlami, pričom sa vymenia aj stožiare, ktoré zostanú štyri.

„Občania v tejto lokalite požadovali najmä vybudovanie minimálne 28 parkovacích miest. Navrhnutých je pritom 42 parkovacích stojísk, z toho s radením šikmým 14, s radením pozdĺžnym 8 a s radením kolmým 20. Dve parkovacie miesta sú navrhnuté pre telesne postihnutých,“ vyjadrila sa hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková s tým, že tieto miesta sa vybudujú v súčasnej zeleni a vozovka zostane v pôvodnej trase.

„Dobre, nech je 42 parkovacích miest, budeme len radi,“ povedala nám Daniela (28) z Dukelskej ulice.

Z dôvodu revitalizácie vnútrobloku III radnica žiada majiteľov motorových vozidiel, ktorí parkujú v danej lokalite, aby počas výstavby, t.j. v období júl – september 2016, použili na parkovanie priľahlé komunikácie a priestory a nebránili vo výstavbe. Tento oznam svieti už aj na každých vchodových dverách, o čom sme sa presvedčili. „Parkovanie môže byť teraz problematické,“ priznala Daniela, keďže vnútroblok III je v blízkosti nemocnice, kde je problém s parkovaním dlhodobý.

Ako vyzerá daný vnútroblok pred revitalizáciou, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Noc v Považskej bude svetlejšia: EÚ na to výrazne prispela!

Foto: ilustračné

Vnútroblok III na Dukelskej: Stav pred revitalizáciou
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM