Filip Chudý Rôzne

Novoročný ohňostroj v Považskej Bystrici: Aký bude a koľko stál?

Považskobystrická radnica zostala verná tradícii a aj najbližší prelom rokov obohatí ohňostroj. Koľko stojí rozžiarenie nočnej oblohy?

Ilustračný obrázok k článku Novoročný ohňostroj v Považskej Bystrici: Aký bude a koľko stál?
Zdroj: TASR

Aj v tomto roku sa občania Považskej Bystrice môžu tešiť na bohatý silvestrovský program. Pre Považskobystričanov je navyše pripravená aj novinka v podobe podujatia s názvom Detský Silvester na ľade, ktoré začne v sobotu o 14:00 na zimnom štadióne. Kultúrny program je už tradične pripravený aj pred mestským úradom, kde sa ten začne o 21:00.

K Silvestru a k vítaniu nového roku neodmysliteľne patrí aj ohňostroj, inak tomu nebude ani v Považskej Bystrici. A hoci v niektorých mestách novoročný ohňostroj presunuli až na neskoršie hodiny 1. januára, v našom meste zostala radnica verná tradícii a obloha nad Považskou Bystricou sa rozžiari hneď v prvých minútach nového roka.

„Dvanásťminútové svetelné divadlo na oblohe budú môcť ľudia v Považskej Bystrici sledovať krátko po polnoci, po novoročnom príhovore primátora mesta. Do ohňostroja radnica investovala obdobne ako v minulých rokoch sumu 5400 eur,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Používanie zábavnej pyrotechniky na území mesta Považská Bystrica je obmedzené platným všeobecne záväzným nariadením. Podľa neho je zakázané používanie všetkých druhov pyrotechnických výrobkov, na všetkých verejných priestranstvách nášho mesta, s výnimkou 31. decembra a 1. januára. Kto toto nariadenie poruší, tomu hrozí pokuta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dávajte si pri používaní pyrotechniky pozor: V Považskej hrozia za to pokuty

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM