Filip Chudý Rôzne

Dávajte si pri používaní pyrotechniky pozor: V Považskej hrozia za to pokuty

Ak plánujete, resp. používate zábavnú pyrotechniku, mali by ste si premyslieť, kedy a kde v Považskej Bystrici tak učiníte. Aké pokuty hrozia?

Ilustračný obrázok k článku Dávajte si pri používaní pyrotechniky pozor: V Považskej hrozia za to pokuty
Zdroj: TASR

Záver roka sa blíži a s ním je spojená aj zábavná pyrotechnika, ktorú špeciálne predávajú prakticky v každom obchode. Lenže pri jej používaní si treba dať pozor, keďže to je na území mesta Považská Bystrica obmedzené platným všeobecne záväzným nariadením (VZN).

„V záujme zabezpečenia ochrany verejného poriadku a zdravia ľudí je na území mesta Považská Bystrica zakázané používanie všetkých druhov pyrotechnických výrobkov na všetkých verejných priestranstvách. Výnimkou je 31. december a 1. január,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, výnimky z tohto nariadenia môže povoliť na základe žiadosti fyzickej alebo právnickej osoby primátor mesta, a to v prípade konania zábavných, slávnostných, športových a kultúrnych podujatí organizovaných alebo povolených mestom. „Povolenie je potrebné mať aj na vykonávanie ohňostrojových prác,“ doplnila mestská hovorkyňa s tým, že žiadosť na mesto musí prísť najneskôr desať pracovných dní pred termínom konania.

Ohňostrojové práce teda možno vykonať vtedy, ak mesto na to vydá súhlas. Zároveň o nich musí byť informovaný obvodný banský úrad a okresné riaditeľstvá Hasičského a záchranného zboru a Policajnému zboru, a to najneskôr 48 hodín pred ich plánovaným vykonaním. „Pri porušení VZN hrozí priestupcovi pokuta. Fyzickej osobe vo výške 33 eur, právnickej osobe alebo osobe oprávnenej na podnikanie pokuta vo výške 6 638 eur,“ dodala hovorkyňa mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ťahák, ktorý sa zíde: Ako budú cez sviatky otvorené známe obchody v Považskej?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM