Filip Chudý Rôzne

Nové ihriská pre všetkých v Považskej: Pomohli aj mladé rodiny, FOTO

Naše mesto sa môže pochváliť ďalším miestom, kde sa tá stráviť voľný čas. Na svoje si prídu nielen športovo založený, ale aj malé deti.

Ilustračný obrázok k článku Nové ihriská pre všetkých v Považskej: Pomohli aj mladé rodiny, FOTO
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

V mestskej časti Jelšové dlhodobo chýbalo športovisko, ale aj ihrisko pre deti predškolského veku. Výbor mestskej časti sa tým síce viackrát zaoberal, ale problémom podľa hovorkyne mesta Ivety Kováčikovej bol pozemok, ktorý radnica napokon našla v areáli Materskej školy Šoltésovej.

Čítajte tiež: Považskobystrické mamičky vychádzajú do ulíc: Chystá sa niečo veľké!

Na tomto mieste sa vybudovalo multifunkčné ihrisko, ktoré budú môcť využívať deti zo škôlky, ale aj všetci Jelšovania najmä na loptové hry. No a tiež sa tu dobudovalo detské ihrisko, ktoré by malo potešiť hlavne mladšie deti, pričom pribudlo aj verejné osvetlenie.

Ihriská v Jelšovom: Zábery z otvorenia
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Pomohli aj rodiny

Podľa primátora mesta Karola Janasa bol práve tento pozemok v areáli materskej školy jediný väčší vo vlastníctve mesta, ktorý sa v Jelšovom na tento účel mohol použiť.

„Ruku k dielu priložilo mesto, sponzori, Mestské športové kluby, Mestské lesy a v neposlednom rade veľká vďaka patrí mladým rodinám z Jelšového, ktoré počas brigády upravili terén, namaľovali lavičky,“ povedal člen VMČ Jelšové Miroslav Bubák.

Určené hlavne na šport

Keďže športovisko vyrástlo v areáli materskej školy, jeho otváracia doba je prispôsobená jej prevádzkovej dobe. „Prevádzka je do 16:30, takže naše deti z elokovaného pracoviska budú ihrisko využívať do tohto času, potom už bude otvorené pre verejnosť,“ prezradila Eva Šprochová, riaditeľka MŠ Lánska, pod ktorú patrí aj elokované pracovisko v Jelšovom.

Nové multifunkčné ihrisko je určené hlavne na športové vyžitie a má umelý športový povrch, pričom jeho plocha je vhodná najmä na loptové hry, ako napríklad futbal, volejbal či tenis. „V blízkej dobe sa tu dokončia ešte prístupové chodníky. Vybudovanie ihriska si vyžiadalo investíciu vo výške približne 38 000 eur,“ doplnila Iveta Kováčiková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poradovník na mestské byty v Považskej: Ako sa do neho dostať?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM