Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické mamičky vychádzajú do ulíc: Chystá sa niečo veľké!

Aj naše mesto sa zapojilo do jednej medzinárodnej akcie venovanej matkám a ich malým deťom. Kde a kedy sa to v Považskej bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické mamičky vychádzajú do ulíc: Chystá sa niečo veľké!
Zdroj: TASR

Od minulej nedele až do najbližšej soboty nosiaci rodičia z celého Slovenska už štvrtý rok po sebe vyjdú do ulíc, a to pri príležitosti Medzinárodného týždňa nosenia detí (MTND). Do tohto ročníka podujatia sa zapojilo doposiaľ rekordných 48 miest z celého Slovenska a dokonca aj matky žijúce v Írsku, informovalo OZ Nosma.

„Tento ročník je pre nás, organizátorov, veľkou výzvou. Našou snahou je docieliť spoluprácu nielen v rámci lokálnych komunít nosiacich rodičov, ale aj na medzinárodnej úrovni. Veríme, že spoločne dokážeme verejnosti sprostredkovať odkaz o význame nosenia detí,“ povedala pre OZ Nosma jeho predsedníčka a zároveň koordinátorka MTND Gabriela Cabanová.

Aj v našom meste

Považská Bystrica sa tiež zapojila do MTND, pričom pri tejto príležitosti sa pripravil aj zaujímavý program. Už v pondelok bola v M parku otvorená autorská výstava fotografií od Paulíny Kvaššayovej s názvom MAMA, na ktorej si môžete pozrieť čierno-biele fotky miestnych mamičiek a ich detí. V utorok bol zas v Retre premietaný dokument 4 v tom.

Čítajte tiež: Paulína (20) z Považskej Bystrice ukázala svoj talent: Krásne zábery mamičiek s ich deťmi

No nosná časť považskobystrickej časti MTND je ešte pred nami. Vo štvrtok od 15:30 do 17:30 je na pešej zóne pri Troch vežiach pripravený zaujímavý program hlavne pre mamičky s malými deťmi, kde budú mať k dispozícii infostánok nosenia detí (šatky, ergonomické nosiče, oblečenie a doplnky na nosenie) a pripravené je aj fotenie rodiniek. O 16:30 bude nasledovať salsa nielen v babyšatách a o 17:00 spoločná prechádzka mestom.

V piatok v Centre voľného času na Lánskej bude od 9:00 workshop nosenia a minikurz šatkovania na pravidelnom stretnutí mamičiek s laktačnou poradkyňou, no a celý program MTND sa v Považskej Bystrici zakončí v sobotu o 15:00 na Kalvárii prechádzkou, piknikom a opekačkou, zraz záujemcov je na ihrisku pri vežiakoch na Lánskej o 14:30.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Druhý októbrový týždeň s množstvom zábavy: 10 podujatí v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM