Filip Chudý Futbal

Nová posila MŠK prezradila: Som Považskobystričan a chcem svojmu rodisku pomôcť!

MŠK Považská Bystrica získala veľkú posilu, keď sa do rodného klubu vracia Lukáš Čelko, ktorý má po návrate smelé plány. Ako sa rodil jeho prestup?

Ilustračný obrázok k článku Nová posila MŠK prezradila: Som Považskobystričan a chcem svojmu rodisku pomôcť!
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica budú nakoniec počas jarnej časti pokračovať v šiestej lige, aj keď bola možnosť, že už počas nej sa predstavia o dve súťaže vyššie. A hoci sú lídrom tabuľky, nič nechcú nechať na náhodu. Aj preto priviedli do svojho kádra výraznú posilu, ktorou je 25-ročný stredopoliar Lukáš Čelko. Potvrdil nám to aj manažér klubu Ján Panák s tým, že sú na prestupe hráča dohodnutí s piatoligovým TJ Slovan Brvnište.

Podľa Panákových slov Lukáš Čelko funkcionárom Brvnišťa sám oznámil, že je tu takáto možnosť prestupu, keďže je to na jeho rozhodnutí a on sa rozhodol prestúpiť do Považskej Bystrice. „Následne som za nimi odišiel ja a dohodol sa na podmienkach prestupu. Ak by mali oni názor, že v žiadnom prípade ho nechcú pustiť, zrejme by sa tento prestup nerealizoval. Ale oni boli ochotní sa dohodnúť. Zo strany Brvnišťa nebola žiadna brzda alebo niečo podobné,“ ocenil Panák korektnosť v rokovaniach.

„Dnes prestupový a registračný poriadok hovorí, že by sme sa v takýchto prípadoch nemuseli s nikým baviť a len by sme si zobrali hráča, ale to my nechceme. Vzťahy s okolitými klubmi chceme mať totiž dobré, keďže v nich máme veľa mládežníkov a chceme s nimi v dobrom vychádzať,“ uviedol Ján Panák.

Ako ďalej prezradil, chcú stavať na odchovancoch, preto nemajú záujem nakupovať hráčov po celom Slovensku. Primárnym cieľom klubu navyše je sa dostať do vyšších súťaží, a aby považskobystrickí dorastenci mali ambíciu aj tie vyššie súťaže hrávať, hoci si Panák uvedomuje, že to nebude jednoduché a nepôjde to tak rýchlo. Aj preto do klubu prichádzajú skôr posily do mládeže. Ak už majú doplniť tím mužov, potom hráčom strednej generácie, čo je práve prípad Lukáša Čelka, ktorý je navyše odchovancom klubu.

Tento šikovný centrálny stredopoliar, ktorý má vyváženú ofenzívu aj defenzívu, sa vracia do považskobystrických farieb po dlhých rokoch, keďže naposledy tu hral za starších žiakov. V Brvništi pôsobil od leta 2012, pričom práve na jeseň pomohol miestnemu klubu k najväčšiemu úspechu v histórii, keď sa ten dostal až medzi 32 najlepších v Slovenskom pohári, dokonca v rozlúčkovom pohárovom stretnutí proti Nitre strelil aj gól.

Čelko podľa vlastných slov už som potreboval zmenu, navyše chce Považskej Bystrici pomôcť k vyšším métam. „Preto je pred jarnou časťou jasným cieľom postup, čo bude následne ďalej, to sa uvidí neskôr. No v plánoch je to, aby sa postupovalo ďalej. Treba veriť, že sa to podarí. Aj mojím osobným cieľom je postupovať s Považskou Bystricou vyššie a vyššie, aj preto sem idem. No hlavne som Považskobystričan a chcem pomôcť rodnému klubu,“ vyjadrila sa nová posila MŠK. Tú síce už dva mesiace trápi natrhnutý stehenný sval, ale do začiatku jarnej časti by už mohol byť trénerom k dispozícii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Medailová žatva Považskobystri­čaniek: Lucia, Andrea a Zuzana ukázali kvality!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM