Aktualizované Filip Chudý Iné športy

Medailová žatva Považskobystričaniek: Lucia, Andrea a Zuzana ukázali kvality!

Halové majstrovstvá Slovenska vyšli aj atlétkam z Považskej Bystrice, ktoré sa vrátili domov s peknou zbierkou medailí na krku. Ako to vnímajú?

Ilustračný obrázok k článku Medailová žatva Považskobystričaniek: Lucia, Andrea a Zuzana ukázali kvality!
Zdroj: TASR a archív Z. Ďurkechovej

Na halových majstrovstvách Slovenska v Bratislave sa nestratili ani atlétky z Považskej Bystrice, ktoré vybojovali v súčte až šesť medailí. O tri sa postarala 28-ročná viacbojárka Lucia Slaničková, ktorá získala striebro v diaľke svojím sezónnym maximom 628 cm, bronz pridala na 60 m prekážok osobným rekordom 8,71 s a k bronzu pomohla aj dubnickej štafete na 4×200 m. Bežkyňa Andrea Holleyová vybojovala dve strieborné medaily, a to na 400 m časom 57,09 s a ako finišmanka dubnickej štafety na 4×400 m. A ešte len 20-ročná trojskokanka Zuzana Ďurkechová získala striebro výkonom 12,61 m.

Lucia Slaničková nám prezradila, že víkendový atletický halový šampionát hodnotí pozitívne, a to aj vďaka spomínaným rekordom. Slovenský atletický zväz ju dokonca prihlásil na halové ME v Belehrade, ale či bude začiatkom marca aj v päťboji štartovať, o tom rozhodne Európska atletika. „Na nomináciu ešte stále čakáme, avšak na viacboj sú do haly prísne kritéria, keďže berú len osem najlepších výkonov v hale a osem viacbojárok berú zvonku. Bohužiaľ, ochorela som na konci januára pred medzištátnym stretnutím v Prahe, kde som mala štartovať mimo súťaž,“ uviedla Slaničková s tým, že mala mesačnú pauzu od pretekania.

„S novým trénerom Františkom Ptáčnikom sme urobili kus práce a za krátku dobu prišlo u mňa zlepšenie. Halu sme brali ako odrazový a testovací mostík smerom k letu. Teraz ma čaká 7-týždňové sústredenie v Juhoafrickej republike a budem sa pripravovať na leto a sedemboj. Za cieľ si dávam vylepšenie osobného maxima celého viacboju a tiež v jednotlivých disciplínach,“ povedala Slaničková.

Členka Sparty Považská Bystrica Zuzana Ďurkechová sa takmer osem rokov pripravovala pod vedením Róberta Piačeka. V súčasnosti študuje na vysokej škole v Brne, kde v atletike pokračuje u známeho atletického trénera Michala Pogányho. „Na halové M-SR som išla s obavami, pretože už skoro mesiac som poriadne netrénovala kvôli bolestiam v členku. Bohužiaľ, počas pretekov sa mi bolesť vrátila a absolvovala som len prvé dva skoky, ďalšie dva som len prebehla a posledné dva ani neabsolvovla,“ uviedla Ďurkechová, ktorej ale ani tento problém nezabránil k zisku striebornej medaily.

No ako ďalej uviedla, s výkonom 12,61 m aj tak nie je spokojná, keďže chcela prekonať 13 metrov. „Viem, že pokoriť túto hranicu môžem, ale najprv potrebujem vyriešiť problémy s členkom a začať prípravu na letné ME do 23 rokov, ktoré sa budú konať v júli tohto roku,“ pozerala sa už smerom dopredu Ďurkechová.

Andrea Holleyová podľa vlastných slov pojala halovú sezónu spolu s trénerom Milanom Laurenčíkom ako kontrolné preteky, čiže sa na ne špeciálne nepripravovali, keďže všetku prípravu smerujú k letnej sezóne, kde sa zamerajú na jej hlavnú disciplínu, a síce 400 m cez prekážky. „Škoda menšieho prechladnutia pár dní pred vrcholom halovej sezóny, ubralo mi to sily, ktoré by sa vo finále na 400 m zišli, verila som si aj na zlato. No pokiaľ nie je atlét v 100-percentnej pohode a zdraví, bojuje skôr sám so sebou, a to postretlo mňa. Tréner to zhodnotil trefne, ukázala si to na čo si aktuálne mala. Ale smerom k letu je stále dostatok času byť vo forme, takže s chuťou do ďalšieho tréningu,“ konštatovala Holleyová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká pocta pre považskobystrickú legendu: Peter Kukučka v Lige majstrov! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM