Rôzne

Ničitelia opäť v akcii: Mestský podchod vydržal byť čistý len niekoľko hodín

Najväčší mestský podchod, ktorý spája sídlisko Stred a centrum mesta, v minulých dňoch vyčistili, čo akoby zhypnotizovalo vandalov. Dnes už ho totiž úplne čistý nenájdete, lebo je popísaný nápismi.

Ilustračný obrázok k článku Ničitelia opäť v akcii: Mestský podchod vydržal byť čistý len niekoľko hodín
Zdroj: Dnes24.sk

Každoročné čistenie podchodu, sa stáva kvôli niektorým ľuďom prakticky zbytočné. Len čo v ostatných dňoch pracovníci mestského úradu spoločne s aktivačnými pracovníkmi z úradu práce skončili čistiace práce, tie akoby mohli začať po pár hodinách odznova. Dnes už totiž môžete nájsť na stenách podchodu dva nevkusné nápisy.

Takto to tu funguje

Prvý sa nachádza na pravej strane od centra mesta približne v strede sklonu chodníka mieriaceho do podchodu. Druhý je viditeľný na ľavej strane priamo pod cestou I/61, kvôli ktorej bol podchod vybudovaný. Oba nájdete v našej fotogalérii. Keď sme ich fotili, pristavil sa pri nás pán Peter vo vyššom veku, ktorý riekol: „Že sa vôbec nad tým niekto vzrušuje, takto to tu funguje stále, vyčistia to a hneď to niekto aj pošpiní.“ Ďalší okoloidúci nad tým len krútili hlavou. Oba nápisy pritom vyzerajú byť od jedného autora, keďže sú takmer totožné.

Plánujú protigrafitový náter

„Bohužiaľ, už sa stáva pravidlom, že sprejeri hneď vyčistené steny zničia grafitmi. Radnica by preto chcela podchod natrieť protigrafitovým náterom, vďaka ktorému by sa takéto prípadne znečistenia podarilo v budúcnosti lepšie vyčistiť. Podľa predbežných zistení by takýto náter mal stáť tri až osem eur na meter štvorcový podľa typu náteru,“ povedala nám hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Kováčiková.

Môže vás zaujímať:

Dobrá správa pre obyvateľov: Najväčší podchod v meste bude krajší

Foto: ilustračné

Podchod v Považskej Bystrici - grafity
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM