Kultúra Kultúra

Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Považskej Bystrici, ktoré vám spríjemnia voľné dni

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Považskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Môžeme sa tešiť, ďalší víkend je už pred nami: Lákadlá v Považskej Bystrici, ktoré vám spríjemnia voľné dni
Zdroj: TASR

Ďalší víkend je už pred nami. Je ten pravý čas sa rozhodnúť, ako ho chcete prežiť. Ak máte chuť si vyraziť na nejaké zaujímavé podujatie, prinášame vám niekoľko tipov.

Hádzaná: Považská Bystrica – Zubří

8. apríla o 18:00, športová hala

Čoraz viac sa hovorí o obnovení spoločnej slovensko-českej ligy hádzanárov. No ešte predtým ako sa tak stane, je tu malá ochutnávka v podobe prípravného zápasu so Zubří. Druhé mužstvo základnej časti českej ligy má v kádri aj Tomáša Řezníčka, druhého najlepšieho strelca súťaže.

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti

8. apríla o 18:30, kino Mier

Jeden z najočakávanejším filmov tohto roka aj v našom meste. Od režiséra Zacka Snydera prichádza do kín film s oskarovým Benom Affleckom v úlohe Batmana / Brucea Wayna a Henrym Cavillom v úlohe Supermana / Clarka Kenta.

Futbal: Považská Bystrica – Podmanín

9. apríla o 15:00, futbalový štadión

Keďže Podmanín patrí administratívne pod Považskú Bystricu, môžeme hovoriť o mestskom derby. A toto nebude hocijaké, ale rovno pôjde o boj o postup. V tabuľke 7. ligy má Podmanín na čele pred treťou Považskou Bystricou náskok deväť bodov, pričom hráči MŠK ho chcú vymazať. No k tomu budú potrebovať víťazstvo z tohto zápasu.

Carol

9. apríla o 18:30, kino Mier

Film Carol ukazuje milostný príbeh, jemnosť a hĺbku jednej strhujúcej lásky. Dobre situovaná a vždy distingvovane elegantná dáma Carol sa v obchodnom dome zoznámi s mladou predavačkou. Banálnosť stretnutia a rozdiel v spoločenskom postavení oboch žien však odrazu prestávajú existovať, obe sú prekvapené okamžitou vzájomnou náklonnosťou.

Zootropolis

10. apríla o 16:00, kino Mier

Moderná zvieracia metropola Zootropolis je mesto ako žiadne iné. Skladá sa z niekoľkých obytných štvrtí, od nóbl predmestia Saharské pole po mrazivé sídlisko Tundrovka, domov polárnych zvierat. V kinách je ďalšia rodinná animovaná komédia.

Bohovia Egypta

10. apríla o 18:30, kino Mier

Fantasy epos Bohovia Egypta je akčným dobrodružstvom inšpirovaným klasickou mytológiou starovekej egyptskej ríše. Vo filme si zahral aj jeden z najobľúbenejších hercov súčasnosti Gerard Butler.

Mojím pohľadom

Kino Mier

V týchto dňoch prebieha mesačná výstava autorských fotografií Emila Chudého, ktorú si môžete pozrieť v priestoroch kina Mier až do 17. apríla. Ak pôjdete okolo, zastavte sa, výstava krásnych fotografií je zdarma.

Kraj-iná

MG ART galéria v Považskej Bystrici

Miestna súkromná galéria tentoraz svoje priestory zapožičala mladému výtvarníkovi z Považskej Bystrice. Vlad Vakov prináša návštevníkom výstavy netradičný pohľad na prírodu. Výtvarník ju ukryl do znakov. Prebiehajúcu výstavu si môžete v priestoroch galérie pozrieť do 15. apríla, a to cez pracovné dni od 11:00 do 16:00.

Môže vás zaujímať:

Zažite apríl v Považskej Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM