Kultúra

Zažite apríl v Považskej Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza apríl. Zažiť sa počas neho dajú aj všakovaké zaujímavé akcie. V Považskej Bystrici sa chystajú podujatia, ktoré by rozhodne nemali ujsť vašej pozornosti. Vybrali sme rovnú desiatku z nich.

Ilustračný obrázok k článku Zažite apríl v Považskej Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti

1. a 8. apríla o 18:30, kino Mier

Jeden z najočakávanejším filmov tohto roka aj v našom meste. Od režiséra Zacka Snydera prichádza do kín film s oskarovým Benom Affleckom v úlohe Batmana / Brucea Wayna a Henrym Cavillom v úlohe Supermana / Clarka Kenta.

Basketbal: Považská Bystrica – Bratislava

2. apríla o 18:00 a 3. apríla o 10:30, športová hala

V zápasoch prvej ligy mužov v skupine o prvé až ôsme miesto privítajú považskobystrickí basketbalisti súperov z hlavného mesta. V sobotu MŠK Iskra Petržalka, ktorá je naším susedom v tabuľke. V nedeľu rezervu VŠMEvs Karlovka Bratislava.

Kalabis Quintet

3. apríla o 18:00, kino Mier

Dychové kvinteto Kalabis Quintet bolo založené študentkami hudobnej fakulty Akadémie múzických umení v Prahe v roku 2012 pod pedagogickým vedením Štepána Koutníka. Príďte si vypočuť ich koncert.

Michal David

6. apríla o 19:00, športová hala

Koncert jedného z najznámejších českých spevákov, ktorý sa vlastným menom volá Vladimír Štancl, si môžete vypočuť v športovej hale. Český kráľ diska zahrá svoje najväčšie hity, ktoré nezovšedneli ani časom.

Futbal: Považská Bystrica – Podmanín

9. apríla o 15:00, futbalový štadión

Keďže Podmanín patrí administratívne pod Považskú Bystricu, môžeme hovoriť o mestskom derby. A toto nebude hocijaké, ale rovno pôjde o boj o postup. V tabuľke 7. ligy má Podmanín na čele pred treťou Považskou Bystricou náskok deväť bodov, pričom hráči MŠK ho chcú vymazať. No k tomu budú potrebovať víťazstvo z tohto zápasu.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

13. apríla o 18:00, športová hala

V poslednom domácom zápase tejto sezóny privítajú hádzanári MŠK Nové Zámky. A hoci následne hráme ešte v Prešove, toto bude akási tohtosezónna rozlúčka s vlastnými priaznivcami.

Mafiánke historky

13. apríla o 19:00, kino Mier

Divadelná komédia, ktorá vznikla začiatkom tohto tisícročia a postupne obletela celé Slovensko. Hra vznikala priamo na divadelných doskách interakciou hercov a režiséra a je obohatená množstvom improvizačných vsuviek jednotlivých protagonistov, preto každé jedno predstavenie možno považovať za jedinečné. V hlavných úlohách známi herci zo seriálu Mafstory.

Len si pospi Miláčik

18. apríla o 19:00, kino Mier

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20. storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul Finta na bokovky. Silné herecké obsadenie (Mórová, Koleník, Vajda, Šebová, Maštalír, Labuda ml.) dáva divadelnému predstaveniu punc prvoradej kvality a záruku osobitého umeleckého zážitku.

71. výročie oslobodenia mesta

30. apríla, pamätník SNP

Niekedy si treba pripomínať aj čiernu históriu, aby sa neopakovala. Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia oslobodenia nášho mesta aj tento rok pri pamätník SNP v Považskej Bystrici.

Stavanie mája

30. apríla, kino Mier

Aj tento rok pred kinom Mier vyrastie máj. Pôjde o tradičný symbol na jar sa obnovujúcej prírody, ktorá vyhrala boj so zimou.

Môže vás zaujímať:

Tipy na relax a zábavu v Považskej Bystrici? Stačí kliknúť a máte ich ako na dlani

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM