Basketbal Basketbal

Mladí basketbalisti z Považskej Bystrice s krásnym úspechom: Takto ho videl kapitán tímu Martin (18)

Ďalší cenný kov ide do vitríny považskobystrického basketbalového klubu. Ten patrí medzi slovenskú špičku vo výchove hráčov, čo potvrdili aj juniori, ktorí sa stali vicemajstrami Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Mladí basketbalisti z Považskej Bystrice s krásnym úspechom: Takto ho videl kapitán tímu Martin (18)
Zdroj: Andrej Péli

Významný úspech dosiahli počas uplynulého víkendu juniori IMC Slovakia Považská Bystrica. Na finálovom turnaji final four obsadili druhé miesto, vďaka čomu sa stali vicemajstrom Slovenska. Podujatie sa konalo na pôde víťaza základnej časti zo Žiliny. Mladí považskobystrickí basketbalisti doň postúpili z tretieho miesta po základnej časti súťaže.

V piatok si v otváracom stretnutí poradili s MBK Karlovka Bratislava 97:86, v sobotu s ŠBK Junior Levice 77:74 a v nedeľu bol naplánovaný súboj proti domácemu klubu MBK Victoria Žilina, z ktorého sa nakoniec vykľulo akési finále, keďže aj domáci vyhrali prvé dva zápasy. A hoci sa mladí Považskobystričania snažili, Žilinčania potvrdili, že nie nadarmo boli víťazom základnej časti s iba jednou prehrou a vyhrali 93:70.

„Je to úspech z toho pohľadu, že sme po základnej časti skončili na treťom mieste a celkovo sme druhí. Na záverečnom turnaji sme odohrali tri vyrovnané zápasy, prvé dva proti Karlovke a Leviciam sme vyhrali, tretí sme prehrali. V tom finále sa dalo možno urobiť viac, ale každý si myslím nechal na ihrisku všetko a Žilinčania si to zaslúžili viacej,“ povedal nám kapitán tímu Martin Hrebičík, ktorý začiatkom budúceho týždňa oslávi 19. narodeniny.

Pre súčasných juniorov Považskej Bystrice, čiže ročník 1997 a mladší, to nebol prvý úspech. Ako mladší minižiaci získali zlato, ako starší minižiaci bronz, v mladších žiakoch brali striebro a medzi žiakmi ďalší bronz. V kategórii kadetov získali strieborné medaily, ktoré teraz im teraz ako juniorom vešali na krk opäť.

„Je to pre nás koniec v mládežníckych kategóriách, preto sme radi, že sme to zakončili takýmto úspechom a máme ďalšiu medailu. Ja by som chcel teraz hrávať za mužov Považskej Bystrici prvú ligu, no a čo bude potom, to sa uvidí, záležať to bude aj na vysokej škole,“ dodal Martin Hrebičík.

Môže vás zaujímať:

Basketbalisti Považskej Bystrice sa lúčia so sezónou: Pojali to veľkolepo

Považská Bystrica mala troch basketbalistov v reprezentácii: TAKTO ich videl tréner!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM