Filip Chudý Rôzne

Dobrovoľníci zobrali veci do vlastných rúk a ... Bystričania, toto si zaslúži veľký LIKE!

Pešia zóna vedúca popri Domanižanke má opäť krajšiu tvár. Môže za to výrazná zmena na ďalšom z tamojších mostíkov. Pomôžte pri hľadaní jeho názvu!

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci zobrali veci do vlastných rúk a ... Bystričania, toto si zaslúži veľký LIKE!
Zdroj: Chceme krajšiu PB

Okolie Domanižanky je opäť o niečo krajšie. Kým predtým sa 22 rokov so známymi mostíkmi nad touto riekou vedľa pešej zóny nič nerobilo, teraz prešli len tri týždne a úplne nový šat dostal ďalší z nich. Po tom pri kúpalisku, nadišiel rad na ten o cca 200 metrov vyššie hore prúdom rieky, ktorý je umiestnený vedľa materskej školy. A opäť za to vďačíme dobrovoľníkom zo združenia Chceme krajšiu PB.

Ako sme sa od nich dozvedeli, tento bol ešte v horšom stave. Začali na ňom pracovať minulý týždeň vo štvrtok, po víkendovej pauze zas v pondelok a práce dokončili v stredu. Celkovo na ňom pracovali štyri dni a 75 brigádnických hodín, čo je o deň a 25 hodín viac, ako tomu bolo pri tom predchádzajúcom. „Museli sme dať do poriadku hlavne stĺpiky, ktoré už boli značne skorodované,“ ozrejmil líder združenia Ivan Sikorai.

„Vybrali sme také farby, aby z diaľky nebol až taký viditeľný, preto zelená a žlto-zelená. Je totiž trošku medzi stromami, tak sme si povedali, nech tam zapadne. Ale opäť sme chceli, aby bol trochu farebný, z toho dôvodu sme tam dali aj modrú a fialovú,“ vysvetlil výber farieb Ivan Sikorai.

Celkové náklady boli približne 270 eur, pričom sa nezopakovala situácia, ako pri predchádzajúcom mostíku, keď vtedy pätinu nákladov vynaložilo združenie Chceme krajšiu PB. Vďaka mestu a firme riešiacej odpad v našom meste mohli dobrovoľníci tentoraz vložiť „len“ prácu, čo si predseda združenia pochvaľoval, tak isto ako vynaložené úsilie Zuzany Pavlovičovej, Simony Konečnej, Radky Krčmárikovej, Kristíny a Inuš Holienkových, Barbory Puchlovej a Michala Haladeja.

Tento mostík sa dočkal síce nových farieb, ale hľadá sa jeho názov. „Predsedníčka VMČ Lány Jana Veličová chcela názov Gizkin mostík, podľa drevenej sochy, čo sa tam nachádza. My sme navrhli názov Prírodný mostík,“ povedal Ivan Sikorai. Ten tiež prezradil, že budú pokračovať v práci ďalej smerom hore prúdom.

Ktorý názov sa vám páči viac, o tom môžete hlasovať. Vo fotogalérii si zas pozrite zmenu tohto mostíka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dlhých 22 rokov známy mostík v Považskej chátral, až… Zmena na prvý pohľad! FOTO

Nevšedný záver školského roka na SPŠ: Žiaci spolu s dobrovoľníkmi nezištne pomáhali, FOTO

Foto: ilustračné

Mostík nad Domanižankou: Pozrite si jeho zmenu!
12
Galéria
Zdroj: Chceme krajšiu PB
Ktorý názov mostíka sa vám páči viac?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM