Filip Chudý Rôzne

Nevšedný záver školského roka na SPŠ: Žiaci spolu s dobrovoľníkmi nezištne pomáhali, FOTO

V predposledný deň školského roka sa na priemyslovke len neodovzdávali knihy, či čistili lavice, ale niektorí žiaci spolu s dobrovoľníkmi výrazne pomohli aj okoliu svojej školy.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný záver školského roka na SPŠ: Žiaci spolu s dobrovoľníkmi nezištne pomáhali, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Už vo štvrtok dostanú žiaci do rúk vysvedčenia, a hoci by mohli čakať len na tento moment, nájdu sa aj výnimky, ktoré ochotne pomôžu nielen svojej škole, ale vlastne aj celému mestu. Žiačkou 2. E triedy na priemyslovke je aj Zuzana Pavlovičová, ktorá je zároveň členkou známeho združenia Chceme krajšiu PB. Aj preto ju oslovila učiteľka na SPŠ Emília Šaradínová, či by nemohli spolu s týmto združením vytvoriť nejaký projekt. Slovo dalo slovo, no a v stredu sa to realizovalo.

Išlo o čistenie v okolí priemyslovky. Zapojili sa doňho niektorí žiaci 2. E na čele s triednym učiteľom Pavlom Heššom. „Myšlienka zapojiť aj mojich spolužiakov ma napadla vtedy, keď som vstúpila do združenia Chceme krajšiu PB. Mladí totiž musia pomáhať, keďže v tomto smere myslím toho viac zmôžu, ako tí starší. Veľa mojich spolužiakov síce prevracalo očami, že prečo by sme to my mali robiť, ale tí čo pomohli, vyjadrili myslím spokojnosť,“ povedala nám Zuzana Pavlovičová.

„Mne sa páči, keď prídeme na nejakého miesto, kde je bordel, no v pomerne krátkom čase ho vyčistíme a vlastne zmeníme, čím sa skrášľuje aj naše mesto. Táto akcia bola veľmi dobrým zakončením tohto školského roka,“ vyslovila sa aktívna žiačka 2. E, študujúca odbor prevádzka a ekonomika dopravy na SPŠ.

Túto akciu pomohla prepojiť Emília Šaradínová, ktorá má na priemyslovke na starosti aj enviro výchovu, pričom na škole okrem iného zaviedli aj separovaný odpad. „My zo školy chodíme už 15 rokov na jeseň čistiť Manínsku tiesňavu. Keď som sa dozvedala, čo Zuzka robí, pričom aj viacero našich žiakov je v tomto združení, tak sme sa rozhodli, že by sme takto spojili sily so združením Chceme krajšiu PB. Nakoniec sme zvolili tento termín, ktorý bol ideálny,“ prezradila Šaradínová.

A hoci podľa nej odozva žiakov mohla byť aj väčšia, nabudúce to vraj bude lepšie, lebo správa o dobrej akcii sa bude medzi žiakmi šíriť ďalej. Na priemyslovke plánujú v budúcom školskom roku niečo podobné robiť častejšie, a to v čase, keď sa to bude dať zosúladiť s vyučovaním. „Bola som prekvapená z toho, koľko odpadu sme dnes vyzbierali,“ dodala Emília Šaradínová. Celkovo to bolo 26 vriec odpadu, čiže každý účastník podujatia vyzbieral viac ako jedno vrece.

Účastníci čistiacej akcie okolo SPŠ

Emília Šaradínová, Pavol Heššo (učitelia na SPŠ), Zuzana Pavlovičová, Lucia Beranová, Lenka Haviarová, Bibiana Čelková, Emília Oráviková, Matej Matejík, Radoslav Červenec, Matej Hikaník, Mário Hrebičík, Michal Mišutka, Tibor Bezák, Adrián Dej (všetci 2. E), Simona Konečná, Andrea Kubišová a Ivan Sikorai (Chceme krajšiu PB o.z.)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dlhých 22 rokov známy mostík v Považskej chátral, až… Zmena na prvý pohľad! FOTO

Foto: ilustračné

Čistenie okolo SPŠ: Vyzbieralo sa množstvo odpadu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM