Kultúra

Získajte prehľad o zaujímavých podujatiach v Považskej Bystrici: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend

Ak si neviete vybrať program na blížiace sa voľné dni, potom vám môže pomôcť aj tento zoznam zaujímavých podujatí. Čo vám odporúčame zažiť počas najbližšieho víkendu v Považskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Získajte prehľad o zaujímavých podujatiach v Považskej Bystrici: Tipy našej redakcie na nastávajúci víkend
Zdroj: Dnes24.sk

Zbaľ sa a poď na Aljašku

13. mája o 17:30, Vlastivedné múzeum

V prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea sídliaceho v budove SPŠ bude rozprávanie o horách a lesoch Aljašky, tiež o živote v tejto krajine a spolupráci medzi Slovenskou akadémiou vied a University of Alaska Fairbanks. Dozviete sa, ako to v skutočnosti bolo s Christopherom McCandlessom, ktorý sa rozhodol odísť do divočiny a žiť tam.

Captain America: Občianska vojna

13. mája o 18:30, Kino Mier

Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu… Film s Robertom Downeym Jr.

Dance night

13. mája, LIFE music club

V piatok sa bude v „lajfku“ noc tanca, o ktorú sa postará DJ Majco. Kto sa chce zabaviť po náročnom týždni, vie, kam by mal zájsť.

Ako básnici čakajú na zázrak

14. mája o 18:30, Kino Mier

Legenda sa vracia po 12. rokoch na plátna kín. Tentokrát básnici čakajú na zázrak. Dočkajú sa? Štěpán, Kendy a Karas zostali aj po dvanástich rokoch sami sebou a nerozlučnými kamarátmi. Ich nevyčerpateľný zmysel pre humor a schopnosť sebairónie, možno už s ľahkým nádychom skepsy, im pomáha sa vyrovnať s ich neusporiadanými životmi.

Futbal: Považská Bystrica – Visolaje

15. mája o 14:30, futbalový štadión MŠK

Považskobystrickí futbalisti budú v máji naháňať prvé miesto v tabuľke. Asi najťažší zápas ich počas tohto mesiaca čaká proti Visolajom, ktoré si naposledy poradili aj s vedúcim Podmanínom.

Minoni dance show

15. mája o 16:00, Kino Mier

Je tiež pripravená veľká šou pre deti, ktorej budú obľúbení Minoni, tiež kúzelník WOLF a detská spevácka hviezda Olívia. A ako bonus bude pripravené fotenie s maskotmi.

Cirkus Francesko

Areál pri Tescu

V piatok a v sobotu od 17:00, v sobotu aj od 14:00 a v nedeľu o 11:00 budú vystupovať v našom meste českí cirkusanti. V programe vystúpia účastníci medzinárodného festivalu v Monte Carle. Uvidíte drezúru zvierat, artistov, klaunov, indiana a fakír šou…

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

V štvrtok sa začala výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanka Lýdia (19) svojim nadaním ohromila porotu: Čaká ju profi nahrávanie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM