Kultúra

Považskobystričanka Lýdia (19) svojim nadaním ohromila porotu: Čaká ju profi nahrávanie!

Naše mesto sa môže pýšiť druhou víťazkou speváckej súťaže Gospeltalent. Po Sime Martausovej, ktorá triumfovala pred siedmimi rokmi, sa z triumfu najnovšie teší aj Lýdia Rišová.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanka Lýdia (19) svojim nadaním ohromila porotu: Čaká ju profi nahrávanie!
Zdroj: SZUŠ Jánoš - Martin Buzna

Súťaž Gospeltalent vznikla v roku 2009 ako štartovacia dráha pre začínajúcich gospelových interpretov. Víťazkou prvého ročníka v ženskej kategórii sa stala Považskobystričanka Sima Martausová, ktorej to následne pomohlo v speváckej a aj hereckej kariére. Momentálne členka Radošinského naivného divadla bola v 4. ročníku tejto súťaže v porote. A aj ona tak rozhodla o tom, že naše mesto bude mať druhú víťazku tejto súťaže. Stala sa ňou 19-ročná Lýdia Rišová.

Do veľkého finále, ktoré sa uskutočnilo v Ružomberku, ju posunuli hlasy divákov, no a priamo na mieste očarila nielen porotu, ale aj všetkých divákov. Čerstvo prekonaná choroba sa na jej výkone neodrazila a svojou hrou na klavíri a spevom vlastnej piesne „Snívam stále“ vlastne rozhodla o tom, kto vyhrá ženskú kategóriu. „Konkurencia bola veľká, preto sa z víťazstva veľmi teším. Do poslednej chvíle som nevedela, ako to dopadne, no v kútiku srdca som verila, že možno vyhrám. Najväčším prekvapením bol pre mňa postup do finále. Vtedy som naozaj stratila slová. Veľmi som sa tešila,“ povedala nám Lýdia Rišová.

Bývalá študentka miestneho gymnázia a momentálne dobrovoľníčka na Ranči v Kráľovej Lehote je všestranne talentovaná hudobníčka. Veď okrem klavíra hrá na husliach, cajone, bicích aj na gitare. Venuje sa predovšetkým tvorbe piesní chvál a inšpiráciou pre ňu je americká kapela Bethel. „Niektorí interpreti poslali do súťaže naozaj kvalitné piesne. Zložila som už pár piesní, no táto víťazná vznikla práve pre túto súťaž,“ vyslovila sa víťazka Gospeltalentu 2016.

„Vďaka tejto súťaži dostávam postupne viacero príležitostí vystúpiť, no mojím najväčším cieľom je, aby všetkým, čo robím a slovami, ktoré spievam, bol oslávený Pán Boh. Jemu vďačím za všetko, čo mám,“ dodala Lýdia Rišová.

Teraz na ňu čaká profesionálne nahrávanie a mastering skladby v nahrávacom štúdiu. Tiež odohrá koncertné turné po Slovensku a vystúpi na rôznych festivaloch.

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) sú najlepšie na Slovensku: Čaká ich veľká premiéra na ME

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM