Filip Chudý Hádzaná

Víťazná trofej zostala v Považskej: Poznáme novinky ohľadom kádra, FOTO

Hádzanári Považskej Bystrici dokázali obhájiť svoj triumf na medzinárodnom turnaji MŠK cup. Ocenenia sme zbierali aj v individuálnych kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Víťazná trofej zostala v Považskej: Poznáme novinky ohľadom kádra, FOTO
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Považskobystrickí hádzanári majú za sebou zápasové generálky pred jarnou časťou tejto sezóny. Počas víkendu odohrali štyri stretnutia. Najprv v piatok večer prehrali v prípravnom stretnutí s Jičínom 29:31. Tomu istému súperovi podľahli aj v sobotu ráno 33:34, ale to už bolo v rámci medzinárodného turnaja MŠK cup. Potom si poradili s Novými Zámkami 37:29 a v nedeľu v akomsi finále turnaja aj s Karvinou 37:30, vďaka čomu celý turnaj vyhrali a víťazná trofej tak zostala na Považí.

Triumf je o to cennejší, že absentovali Tomáš Vallo, Ivan Bystrický, Martin Kozák, Anton Hároník a Martin Briatka. Peter Jurák sa zapojil po návrate z reprezentačnej akcie až na druhý duel turnaja, rovnako tréner Václav Straka. Radek Motlík chytal až v záverečnom stretnutí. Príležitosť tak dostali aj hráči z dorastu (Dávid Urík, Patrik Pastierik, Marek Kocifaj), plus vypomohol Ján Kostelanský. Do zápasového zaťaženia sa po zranení vrátili Ľuboš Cifra a Martin Biel. Ozdobou turnaja boli výkony hráčov našej základnej zostavy. Najlepším hráčom turnaja sa stal Stanislav Pupík, najlepším strelcom Šimon Macháč (28 gólov), ten ich pritom mohol dať ešte výrazne viac. Náš defenzívny špecialista Peter Tumidalský potvrdil, že v prípade potreby má čo ponúknuť aj v útoku. Najlepším brankárom turnaja bol David Machalický z Jičína.

„Som rád, že sme turnaj vyhrali, lebo to hráčom pomôže v sebadôvere a dá im to energiu do ďalšej práce. Víťazstvo si cením, hoci v príprave o výsledky prioritne nejde. Teší ma, že hráči dokončili turnaj v zdraví a môžeme sa už pripravovať na majstrovské stretnutia,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Zimnú prípravu narušilo to, že máme množstvo hráčov v reprezentačných výberoch, či už je to áčko, béčko, juniori a aj kadeti. „Teší nás, že máme toľko hráčov v národných výberoch, pričom sa tam tí hráči nestrácajú, no potom nám chýbajú hráči, keďže káder nie je až tak široký. Preto nám pomohol aj Ján Kostelanský. Ale, bohužiaľ, nie je to zatiaľ jeho návrat na palubovky,“ konštatoval Straka s tým, že Kozák by sa mal zapojiť do prípravy, no na Hároníka a Briatku si treba kvôli zdravotným problémom chvíľu počkať. Na našu novú posilu zrejme až šesť týždňov, keďže si poranila koleno.

Veľmi dobré výkony na turnaji podával Stanislav Pupík, ktorého zástupcovia klubov vybrali ako najlepšieho hráča turnaja. „Cenu si vážim, teší ma, no v 33 rokoch som ju ani nečakal. Ale dôležité je to, že sme si zahrali naozaj všetci, keďže sme boli v oklieštenej zostave. Aj pre mladých hráčov to bol dobrý turnaj, ktorý im ukázal veci do budúcna,“ uviedol a vyjadril sa aj k zimnej príprave: „Bola naozaj dobrá. Týždeň sme mali poriadne ostrý. Zaradili sme do nej aj novinku, ktorou bol crossfit. To nám dalo myslím dosť fyzických síl, čo sa ukázalo aj v zápasoch na turnaji, keď sme to v nich vedeli odtiahnuť aj v siedmich hráčoch.“ Považskobystričanov čaká najbližšie už finále Slovenského pohára proti Prešovu.

MŠK cup pre Považskú Bystricu: Rozhodlo sa v súboji s Karvinou
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pozitíva na Považskú: Bola to správna voľba, sú tu výborní ľudia! VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM