Filip Chudý Hádzaná

Pozitíva na Považskú: Bola to správna voľba, sú tu výborní ľudia! VIDEO a FOTO

Považská Bystrica sa stala prechodným domovom slovenskej reprezentácie, čo si naši hráči pochvaľujú. Aké majú dojmy?

Ilustračný obrázok k článku Pozitíva na Považskú: Bola to správna voľba, sú tu výborní ľudia! VIDEO a FOTO
17
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Šanca slovenských hádzanárov postúpiť na majstrovstvá sveta 2019 v Nemecku a Dánsku stále žije. Vďaka nedeľnej výhre 24:16 nad Fínskom v Považskej Bystrici ju majú naďalej vo vlastných rukách, no vo štvrtok od 18:30 budú musieť výrazným jedenásťgólovým spôsobom poraziť Rusko. Hrať sa bude opäť v považskobys­trickej športovej hale, ktorá sa stáva pre slovenských hádzanárov tým pravým domovom.

„Na reprezentačné zápasy sa považskobystrická hala vždy zaplní. Sú tu výborní ľudia. Ja som rád, že som mohol byť toho súčasťou. Poznám to tu, hrávam tu a je to pre neopísateľný pocit. Bol som síce v úvode trochu nervózny, ale prvým hvizdom rozhodcu to opadlo a už sa mi hralo dobre,“ povedal Tomáš Vallo.

Hráč MŠK Považská Bystrica nastúpil v základnej zostave a bol tvorcom slovenskej hry. Hlavne v úvode bol ofenzívnym ťahúňom, keď Slovákom pribúdali na konto presné zásahy takmer iba po jeho góloch a asistenciách. To ocenili aj fanúšikovia na tribúnach, ktorí po góloch skandovali jeho meno. „To je neopísateľné pre každého hráča, ktorý hrá v reprezentácii, zvlášť, keď hrá doma. Naozaj neuveriteľné,“ ďakoval Vallo fanúšikom a tiež trénerovi za dôveru.

Druhý odchovanec Považskej Bystrice Marián Žernovič začal stretnutie na lavičke, ale do brány sa v záverečných minútach predsa len aj na radosť tribún dostal. „Vedeli sme, že nás nečaká nič ľahké. Našťastie sme to ale zvládli hlavne vzadu, vpredu nám to trochu škrípalo, ale je z toho osemgólová výhra a dva body, ktoré sme potrebovali. Pomohla nám aj výborná atmosféra, v ktorú sme dúfali. Ukázalo sa, že bola výborná voľba dávať zápasy do Považskej Bystrice,“ uviedol náš brankár.

Slováci v Považskej prevýšili Fínov: Záver zápasu a vyhlásenie najlepších hráčov
1
Galéria

Najlepším hráčom zápasu na domácej strane bol krídelník Miroslav Volentics. „Som spokojný, hoci možno prvých 20 minút bolo pre divákov aj nás prekvapujúcich, ale Fíni sa na nás dobre pripravili. Som rád, že náš tím sa nezlomil, pritvrdili sme v obrane a z protiútokov si urobili náskok. Príležitosť dostali aj hráči z lavičky, ktorí si vyskúšali hrať pred plnou halou. Milo na prekvapilo, koľko ľudí prišlo na zápas a už a teším na štvrtok,“ konštatoval so šiestimi gólmi najlepší strelec Slovákov v tomto stretnutí.

Slováci porazili Fínsko: Výborná atmosféra v Považskej Bystrici
17
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania mieria za svojím cieľom: Preskočili nevyspytateľnú prekážku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM