Filip Chudý Kultúra

Víkend je predo dvermi: Akcie v Považskej a okolí, kde to bude žiť

Ďalší prázdninový víkend sa nezadržateľne blíži. Ak ešte neviete, čo počas neho budete robiť, tu sú tipy našej redakcie na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Víkend je predo dvermi: Akcie v Považskej a okolí, kde to bude žiť
Zdroj: TASR

NonSENs Noci svätojánskej

21. júla o 20:00, fontána pri kine Mier

Túlavé divadlo sa predstaví v Považskej Bystrici s hrou NonSENs Noci svätojánskej. Ide o hru Jakuba Nvotu podľa Shakespearovej komédie.

Letné kino v CoolTajneRi: Turizmus!

21. júla o 20:30, pri dome kultúry

Tento film načrtáva fragmenty rôznych príbehov pozdĺž Chorvátskeho pobrežia. Niektorí z miestnych sa venujú rybolovu, iní chovu rýb a ďalší ich pripravujú pre hostí. Nikdy nekončiaci životný kolobeh v ktorom identity, emócie a výsledky presahujú mestá a miesta.

70. výročie založenia klubu

22. júla 11:30, futbalové ihrisko v Šebešťanovej

TJ Družstevník Šebešťanová oslavuje svoje 70. výročie. Pri tejto príležitosti sa v danej považskobystrickej mestskej časti uskutoční turnaj za účasti štyroch tímov, bude aj súťaž v kopaní pokutových kopov a od 16:00 aj oceňovanie osobností.

Country pod hviezdami

22. júla 15:30, amfiteáter v Praznove

Hudobný festival sólistov a skupín folkovej, country, bluegrass a trampskej hudby. Program vyplnia Rosa, Drienky, Harvestri, Allan Mikušek, Alabama, Túlaví vlci, Neznámi. O 22:00 bude country bál OuKeY. Prevbne tiež súťaž o najkrajší detský country kostým.

Futbal: Slovnaft Cup

22. júla 17:00, futbalový štadión

Úvodným kolom štartuje najvýznamnejšia pohárová súťaž u nás, ktorou je Slovenský pohár, aktuálne známy aj ako Slovnaft Cup. V Považskej a okolí sa odohrá tento víkend nakoniec len jeden zápas, a to súboj MŠK Považská Bystrica – OK Častkovce.

Poďte na hrad!

22. júla 17:00, Považský hrad

Slávnostné otvorenie Považského hradu po rekonštrukcii. Môžete si prvýkrát pozrieť aj nové atrakcie hradu, pripravený bude aj program o histórii nášho hradu a ďalšie zaujímavosti.

StreetLife

22. júla o 21:00, pri dome kultúry

Streetlife je miesto pre ľudí, ktorí milujú život. Ozajstný, slobodný a nenapodobiteľný. Na prvom vydaní v CoolTajneRi vás bude baviť multižánrový elektronický producent a DJ Duhan s trúbkarom The POint. Pred samotným Duhanom a The POint a na afterparty zahrajú lokálni hrdinovia Andrej Čapek a Mizzi /Radio_FM, Wilsonic/.

Dychfest Horný Lieskov

23. júla o 14:00, Horný Lieskov – areál „pod Smriečím“

Jubilejný 10. ročník tohto dychového festivalu ponúka pestrý a zaujímavý program. Účinkujú dychové kapely DH Stráňanka, DH Záhořané a ďalší. Program festivalu obohatí aj Franta Uher z Lanžhota, ktorý bude celý program moderovať a tiež spoločne vystúpi s DH Lieskovanka.

Progres a Vlasta Mudríková

23. júla o 16:00, amfiteáter v Papradne

Koncert hudobnej skupiny Progres a tiež heligónkárky a speváčky Vlasty Mudríkovej si môžete ísť pozrieť a vypočuť do Papradna. V prípade nepriaznivého počasia sa akcia presúva do kultúrneho domu.

„Bocian“ Riško

23. júla o 16:00, kino Mier

Leť za svojím snom! Riško je vrabec. A všetci to vedia. Všetci okrem Riška. Malá vtáčia sirota vyrastá v bocianej rodine, má bocianieho brata, bocianiu mamu, bocianieho otca a je samozrejme presvedčený, že sám sa narodil ako bocian. Lenže príde čas, kedy jeho adoptívna rodina vyráža na zimu do teplých krajín a Riška musia nechať doma. Animovaná komédia.

Valerián a mesto tisícich planét

23. júla o 19:00, kino Mier

Vesmír bez hraníc potrebuje hrdinov bez limitov. V 28. storočí tvoria Valerián a Laurelina dvojicu špeciálnych agentov poverených udržiavaním poriadku v celom vesmíre. Ich nadriadený z Ministerstva obrany ich poverí misiou do bizarného intergalaktického mesta Alfa. Francúzske sci-fi.

Home with you

Kino Mier

Všade doma, dobre najlepšie – predajná výstava fotografií na pomoc s prvým bývaním pre mladé páry, lebo domov je tam, kde som s tebou. Výstava potrvá do 31. augusta a pozrieť si ju môžete v pondelok a piatok od 8:00 do 16:00 a tiež v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nový skanzen v Považskobys­trickom okrese: Čarovné FOTO s nádychom nostalgie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM