Filip Chudý Kultúra

V Považskej chcú vrátiť ducha Vianoc do ulíc mesta: Čo pripravili pred radnicou?

Pred považskobystrickým mestským úradom sa odohrá podujatie, ktoré by malo priniesť pravú vianočnú atmosféru. Aký bude program akcie?

Ilustračný obrázok k článku V Považskej chcú vrátiť ducha Vianoc do ulíc mesta: Čo pripravili pred radnicou?
Zdroj: TASR

Do Vianoc zostávajú necelé tri týždne a pripravuje sa na ne aj naše mesto. V ostatnom čase sa v Považskej Bystrici pracovalo na vianočnej výzdobe, ktorá má byť podľa informácií z radnice kompletne pripravená v utorok 6. decembra.

„V tento deň sa bude v Považskej Bystrici konať podujatie Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, v rámci ktorého sa už tradične slávnostne rozsvecuje mestský vianočný stromček,“ prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Program a akcie

Týmto okamihom by sa mala začať aj v našom meste tá pravá vianočná atmosféra, aj preto organizátori pozývajú na túto akciu všetkých Považskobystri­čanov. Podujatie Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta začína pred mestským úradom v utorok o 16:00. „Samotné rozsvietenie považskobystrického vianočného stromčeka, ktoré vykoná primátor mesta Karol Janas, nie je určené na presný čas,“ informovala hovorkyňa mesta.

Okrem toto je pripravený pred budovou radnice aj kultúrny program. V ňom vystúpia žiaci ZŠ SNP, účinkujúci z Centra voľného času v Považskej Bystrici a tiež folklórna skupina Manínec z Podmanína. Pripravené budú aj ďalšie sprievodné akcie: primátorsky punč, vianočná kapustnica, pričom deti sa môžu tešiť na Mikuláša, ktorý im rozdá darčeky a taktiež sa s ním budú môcť odfotiť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický vianočný stromček vyrúbali v centre: Kedy sa rozsvieti? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM