Filip Chudý Rôzne

Považskobystrický vianočný stromček vyrúbali v centre: Kedy sa rozsvieti? FOTO

Vianočné sviatky sa blížia a v našom meste sa k nim pripravuje výzdoba. Pred radnicou stojí už aj stromček. Kde presne ho vyrúbali?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický vianočný stromček vyrúbali v centre: Kedy sa rozsvieti? FOTO
10
Galéria

Už za mesiac sú tu Vianoce a pripravovať sa na ne začalo aj naše mesto. Postupne sa po Považskej Bystrici inštaluje vianočná výzdoba, ktorá bude podľa správ z radnice čiastočne vynovená, čo sa bude týkať hlavne zrekonštruovanej centrálnej mestskej zóny a v novom šate bude aj priestor pred kinom Mier.

No dominantou v každej vianočnej výzdobe je stromček, ktorý nebude chýbať ani v Považskej Bystrici. Tohtoročný mestský vianočný stromček už bol aj osadený pred radnicou, pričom ho pracovníci považskobystrických Mestských športových klubov ani nedoviezli zďaleka.

Smrek spred hotela Manín

Vianočným stromčekom 2016 v našom meste totiž bude smrek, ktorý vyrúbali v inej časti centra Považskej Bystrice, konkrétne vedľa parkoviska pred hotelom Manín. V tejto časti mesta sa už totiž dlhšie uvažuje o obchodnom komplexe, ktorý bude mať za následok výrub stromov. Jeden z nich teda poslúži ako mestu ako súčasť vianočnej dekorácie.

Vianočný stromček v Považskej: Vyrúbaný pred hotelom Manín
10
Galéria

„Kompletná vianočná výzdoba by mala byť pripravená 6. decembra, kedy sa bude v Považskej Bystrici konať podujatie Vráťme ducha Vianoc do ulíc mesta, v rámci ktorého sa už tradične slávnostne rozsvecuje mestský vianočný stromček,“ informovalo mesto na svojej facebookovej stránke.

Stromček je o niečo vyšší ako radnica a osádzali ho pomocou žeriavu, pričom pred samotnú radnicu ho doviezli na prívesovej súprave. Vianočný smrek je kvôli bezpečnosti ešte uchytený o budovu radnice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké plány s považskobys­trickou kalváriou: Čo na nej má byť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM