Rôzne

Ústne maturity sa začali: Toto sú tváre z Považskej, ktoré skladajú skúšku dospelosti, FOTO

Tradičné ústne maturitné skúšky sa začali na celom Slovensku, Považskú Bystricu nevynímajúc. Ale v našom meste si to školy trochu podelili. V pondelok začali maturovať práve tieto tváre.

Ilustračný obrázok k článku Ústne maturity sa začali: Toto sú tváre z Považskej, ktoré skladajú skúšku dospelosti, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Po písomnej a praktickej časti maturitnej skúšky sa začala posledná fáza, ktorú tvorí ústna skúška. Tá sa začala na Slovensku v pondelok, ale niektoré školy budú mať ústnu formu až budúci týždeň. Rozdelené je to aj v Považskej Bystrici. Kým napríklad žiaci gymnázia, SPŠ či SZŠ majú práve teraz akademický týždeň, maturanti z obchodnej akadémie a SOŠ sa už potia pri zelených stoloch.

No kým pri nich sa tvária zrejme všelijako, na svojich maturitných tablách sa snažili vyzerať čo najlepšie. Práve tie ako prvé začali skrášľovať naše mesto. Chalani zo SOŠ zostali na table verní téme svojho odboru mechanik stavebnoinšta­lačných zariadení a vedľa svojich fotiek majú rozostavanú budovu. „Aspoň na prvý pohľad vidieť, že sú to stavbári, len verím, že keď zmaturujú, tak im potom nič nespadne…“ skonštatoval okolo ich tabla idúci Pavol.

To študenti obchodnej akadémie stavili na iné témy a tému „obchod“ nechali v niekde v šuplíku. „Áčkari“ sa nechali zvečniť do obrazového rámu, „béčkari“ sa zmenili na balóny a letia do oblakov, no a „déčkari“ zvolili na table ornamenty. Obchodná akadémia má tri maturitné triedy, len 4.C akosi vynechali a rovno išli na 4.D. „Pozrela som si všetky tablá z OA, keďže na tú školu chodím, no neviem určiť, ktoré je najkrajšie, každému sa páči niečo iné. Ani jedno nie je vyslovene krásne, ale tiež ani škaredé,“ povedala nám druháčka Zuzana.

Práve tieto tváre z výkladov, ktoré si môžete pozrieť vo fotogalérii, začali v pondelok skladať skúšku dospelosti. Či im to pôjde tak dobre, ako tvorenie vlastných tabiel, to sa čoskoro ukáže.

Môže vás zaujímať:

Klobúky maturantov plné peňazí: Určite uhádnete, kam dajú vyzbierané eurá… FOTO

Foto: ilustračné

Tablá maturantov: Tieto tváre skladajú skúšku dospelosti
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM