Rôzne

Klobúky maturantov plné peňazí: Určite uhádnete, kam dajú vyzbierané eurá... FOTO

V piatok ste mohli v meste stretnúť plno maturantov, ktorí do klobúkov vyberali peniaze na svoje rozlúčkové akcie so strednou školou. A obyvatelia nášho mesta boli k nim pomerne štedrí.

Ilustračný obrázok k článku Klobúky maturantov plné peňazí: Určite uhádnete, kam dajú vyzbierané eurá... FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Už je akousi tradíciou, že maturanti sa po rozlúčke so školou vyberú do ulíc s klobúkmi a ľudia im prispievajú. Na oplátku rozdávajú maturanti nejaké drobnosti, najčastejšie cukríky. Tiež sú aj skupinky maturantov, ktoré ľuďom zahrajú a zaspievajú. Vďaka tomu vládla v piatok v považskobys­trickom centre mesta veľmi dobrá nálada, možno aj preto boli ľudia k nim pomerne štedrí.

„Ľudia boli veľmi ochotní prispieť, asi až takých 80 percent oslovených nám prispelo,“ povedala nám časť gymnazistov zo 4.B, ktorí vyzbierali cca 330 eur, no a pri fontáne čakali na ďalšiu skupinu z triedy, keďže pri výbere sa rozdelili.

No do svojich klobúkov nám dovolili nazrieť aj iní. Keď sme stretli v centre mesta prevažne študentky Strednej zdravotníckej školy, tak tie boli iba na začiatku svojho výberu príspevkov. Lepší začiatok mali „béčkarky“. Tie nám ohlásili, že zatiaľ vybrali približne sto eur, „áčkarky“ mali o polovicu menej. Ale mladé šarmantné študentky z oboch tried určite neskončili na týchto číslach.

Naopak, čisto chlapčenská trieda strojárov z priemyslovky bola v tomto smere pomerne aktívna, keď sme ich streli, už vraj mali vyzbieraných 350 eur a použijú ich takto: „Niečo z tých peňazí minieme v piatok večer, no a zvyšok si necháme na chatu, ktorú už máme objednanú.“ Šesťčlenná skupina TIS-károv z SPŠ v Považskej Bystrici vyzbierala 160 eur, pričom nám povedali, že teraz idú zbierať do Žiliny, tam vraj vyberú viac.

Ďalší TIS-kári, ktorých sme stretli, zas vybrali približne cez sto eur, no a približne o stovke eur v jednom klobúku nám hovorili aj ďalší gymnazisti, pričom ich taktika bola taká, že zbierali do šiestich klobúkov. V súčte za všetkých maturantov to vychádza tak, že spolu v piatok vyzbierali v Považskej Bystrici minimálne štvormiestnu sumu, čo iba potvrdzuje fakt, že obyvatelia nášho mesta sú štedrí.

Môže vás zaujímať:

Gymnázium sa lúčilo s maturantmi vo veľkom: Na slová riaditeľky len tak nezabudnú:) FOTO

Foto: ilustračné

Maturanti v centre nášho mesta: Klobúky plné peňazí
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM