Filip Chudý Rôzne

Úspech Gabriely (18) z Považskej: Pozrite na FOTO najkrajšie torty Slovenska

V súťaži O najkrajšiu tortu Slovenska sa nestratili ani zástupkyne z Považskobystrického okresu. Pozrite si tie nádherné výtvory.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Gabriely (18) z Považskej: Pozrite na FOTO najkrajšie torty Slovenska
23
Galéria
Zdroj: Gabriela Miškechová

Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov v spolupráci so Strednou odbornou školou (SOŠ) obchodu a služieb v Púchove pripravili 8. ročník celoštátnej súťaže O najkrajšiu tortu Slovenska. Súťažilo sa v štyroch kategóriách a medzi 32 prihlásenými súťažiacimi sa nestratili ani zástupkyne z Považskobys­trického okresu. „Hodnotil sa vzhľad, hygiena prevedenia, použitie módnych trendov, celkový dojem a mimoriadne dôležitá bola chuť. Tento rok mali torty výbornú chuť,“ povedala hlavná organizátorka a predsedníčka Klubu cukrárov Jozefína Zaukolcová.

V súťažnej kategórii K/1 – senior sa v bronzovom pásme umiestnila Jana Jurkeníková z Považskej Bystrice. V rovnakom pásme sa umiestnili v kategórii K/2 junior do 21 rokov z nášho okresu aj Júlia Cingelová (Cingelov Laz) a Paulína Riljaková (Dolná Mariková). Do strieborného pásma sa dostali Veronika Fuková (Počarová) a Kornélia Tichá (Udiča). Najlepšie sa umiestnila 18-ročná Gabriela Miškechová z považskobys­trickej mestskej časti Praznov. Nielenže sa dostala do zlatého pásma, ale obsadila aj tretie miesto vo svojej kategórii, navyše v Cene diváka získala druhý najväčší počet hlasov zo všetkých účastníkov. Absolútnou víťazkou sa stala Veronika Jurkovičová z SOŠ obchodu a služieb Čadca.

„Nečakala som, že sa umiestnim na treťom mieste, bola som z toho veľmi prekvapená. Hoci ma veľa ľudí za ňu chválilo, ja som si nepredstavovala, že sa s ňou dostanem až do zlatého pásma, dúfala som maximálne v strieborné. Veľmi si cením aj to, že u divákov som skončila na druhom mieste, z toho som bola naozaj šťastná. Ďakujem každému, kto mi dal hlas, podobne aj rodine za podporu,“ povedala Miškechová.

Tá štvrtým rokom študuje na SOŠ obchodu a služieb Púchov, pričom toto je doteraz jej najväčší úspech na tejto súťaži, ktorej sa zúčastnila tretíkrát. No významné ocenenia získala už aj v minulosti v tvorení čokoládových skulptúr. Jej ocenená torta mala názov „Na veselú nôtu.“ „S nápadom na ňu mi pomáhala pani majsterka. Bol veľmi náročné ju zložiť a celá práca na nej mi trvala približne štyri dni, pričom každý deň som na nej robila niekoľko hodín,“ prezradila.

Na jej diele sa nachádza aj známy text Ľudmily Podjavorinskej „Čimčarara, čim čim čim.“ „Keď som už robila tortu s vtáčikmi, po dohovore s majsterkou sme prišli k závere, že bolo by dobré tam mať aj nejakú básničku, pričom toto bolo to pravé. Korpus samotnej torty bol orechový, jedna plnka bola jahodová a druhá maslovo-karamelová. Pod tým ešte bolo aj upravované ovocie, jahody s banánom na karameli a dochutené malinami. Ohlasy na tortu boli pozitívne, keďže všetkým chutila a neostalo z nej nič,“ doplnila Gabriela Miškechová.

Najkrajšie torty Slovenska: Nestratili sa ani tie z Považskej a okolia
23
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu: Čo sa na nej dialo? FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM