Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu: Čo sa na nej dialo? FOTO

Mamičky z Považskej Bystrice sa stretli priamo v centre mesta, aby sa nielen niečo dozvedeli, ale aj sa zabavili. Čo sa tam odohrávalo?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické mamičky roztancovali pešiu zónu: Čo sa na nej dialo? FOTO
25
Galéria
Zdroj: Veronika Klobučníková

Medzinárodný týždeň nosenia detí a Európsky týždeň dojčenia je piatykrát súčasťou kalendára akcií, ktoré sa organizujú v Považskej Bystrici. Prvá časť programu v našom meste sa síce odohrala už minulý týždeň počas Horomilfestu, ale gro bolo naplánované na tento týždeň. Najväčší ťahák sa uskutočnil v prvú októbrovú stredu, keď považskobystrické mamičky obsadili pešiu zónu pri Troch vežiach v centre mesta. Štvrtok patril prechádzke nosiacich rodičov, keď sa išlo do Milochova na tamojšie nové interaktívne ihrisko. V piatok doobeda už tradične prebieha podporné stretnutia mamičiek v Centre voľného času (CVČ) na Lánoch.

„Pripravili priamo v centre infostánok, kde si mohli mamičky a budúci rodičia prísť vyskúšať nosiče a šatky, resp. nabrať kontakty a vedomosti. Štvrtok patril prechádzke a v piatok je už tradičné stretnutie nosiacich a dojčiacich mamičiek v CVČ. Tam sa môžu mamičky navzájom podporiť, poradiť si, posťažovať sa alebo sa podeliť o pozitívne správy,“ povedala organizátorka a laktačná poradkyňa občianskeho združenia MAMILA Daniela Barbosová.

Na pešej zóne sa ale nerozdávali len rady, ale druhýkrát počas existencie tohto podujatia v Považskej Bystrici sa priamo na nej aj tancovalo. Minuloročnú salsu vystriedali tento rok brušné tance. „Snažíme sa každoročne zachovať obsah podujatia, preto sa program veľmi nelíši, ale vždy sa snažíme doň zaradiť nové aktivity. Tento rok to boli napr. práve brušné tance mamičiek s detičkami v šatkách alebo nosičoch,“ uviedla organizátorka ak­cie.

Podľa nej je záujem o podujatie každý rok približne rovnaký, hoci vníma, že stále stúpa počet nosiacich rodičov v našom meste. Tento rok sa na podujatí prihlásilo cez 40 mamičiek, čo je také priemerné číslo, v minulosti ich bolo už aj 80, ale aj menej, keď bolo škaredé počasie. „Je úžasné sledovať, že na pravidelných piatkových stretnutiach mamičiek v CVČ sa vytvárajú nové priateľstvá a človek vidí, že si tam našli spriaznené duše. No a potom stretávame tie mamičky spoločne aj na iných aktivitách. Práve o tom to je, aby si mamičky nielen pomohli a poradili si, ale aj naviazali nové priateľstvá. Považskobystrické mamičky držia spolu,“ doplnila Barbosová.

Novou účastníčkou na podujatí bola Daniela Domjenová, ktorá je matkou iba tri týždne. „Vnímam pozitívne, že sa takto môžu stretnúť mamičky a vyskúšať si napr. aj tie šatky. Páčili sa mi tiež tance, ktoré tu boli. Aj som si zatancovala, hoci ešte bez dieťaťa, no v budúcnosti si to možno vyskúšam aj s ním. Viem, že mamičky sa stretávajú každý piatok, pričom rada by som sa medzi ne pridala a pokračovala v podobných aktivitách, aké boli aj tu,“ vyjadrila sa Domjenová.

Mamičky sa zabávali v centre Považskej: Nechýbal ani brušný tanec
25
Galéria
Zdroj: Veronika Klobučníková

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľká paráda na Považskom hrade: Čaká nás nabitý program!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM