Kultúra

Urobte si plány na tento týždeň: Zaujímavé podujatia v Považskej Bystrici, ktoré môžete navštíviť

Kvalitný oddych vždy príde vhod, pričom vyraziť si na zaujímavú akciu patrí medzi najlepšie spôsoby relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Považskej Bystrici zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Urobte si plány na tento týždeň: Zaujímavé podujatia v Považskej Bystrici, ktoré môžete navštíviť
Zdroj: Dnes24.sk

Príbeh lesa

9. mája o 18:30, Kino Mier

Divoká príroda z prvej ruky. Po úchvatných dokumentoch Putovanie vtákov a Oceány prichádza dvojica Jacques Perrin a Jacques Cluzaud s Príbehom lesa. Nie toho tropického pralesa s exotickými zvieratami, ale toho nášho, ktorý máme na dosah, a ktorý pulzuje prekvapivo bohatým životom. Tvorcovia nakrúcali dokument štyri roky, s využitím tých najmodernejších technológií

Výstava umeleckých fotografií

9. – 11. mája, Kino Mier

Do stredy bude v Kine Mier prebiehať 40. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov. Príďte sa pozrieť sa krásne snímky nadaných fotografov.

Cirkus Francesko

11. – 15. mája, areál pri Tescu

Od stredy do soboty od 17:00, v sobotu aj od 14:00 a v nedeľu o 11:00 budú vystupovať v našom meste českí cirkusanti. V programe vystúpia účastníci medzinárodného festivalu v Monte Carle. Uvidíte drezúru zvierat, artistov, klaunov, indiana a fakír šou…

Zbaľ sa a poď na Aljašku

13. mája o 17:30, Vlastivedné múzeum

V prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea sídliaceho v budove SPŠ bude rozprávanie o horách a lesoch Aljašky, tiež o živote v tejto krajine a spolupráci medzi Slovenskou akadémiou vied a University of Alaska Fairbanks. Dozviete sa, ako to v skutočnosti bolo s Christopherom McCandlessom, ktorý sa rozhodol odísť do divočiny a žiť tam.

Captain America: Občianska vojna

13. mája o 18:30, Kino Mier

Po udalostiach zaznamenaných vo filme Avengers 2: Vek Ultrona, sa pôvodný tím Avengers rozišiel a Steve Rogers preberá vedenie novopostaveného rovnomenného projektu, ktorý sa aj naďalej snaží chrániť ľudstvo. Dôjde však k ďalšiemu incidentu, v ktorom zohrajú Avengers nešťastnú úlohu… Film s Robertom Downeym Jr.

Dance night

13. mája, LIFE music club

V piatok sa bude v „lajfku“ noc tanca, o ktorú sa postará DJ Majco. Kto sa chce zabaviť po náročnom týždni, vie, kam by mal zájsť.

Ako básnici čakajú na zázrak

14. mája o 18:30, Kino Mier

Legenda sa vracia po 12. rokoch na plátna kín. Tentokrát básnici čakajú na zázrak. Dočkajú sa? Štěpán, Kendy a Karas zostali aj po dvanástich rokoch sami sebou a nerozlučnými kamarátmi. Ich nevyčerpateľný zmysel pre humor a schopnosť sebairónie, možno už s ľahkým nádychom skepsy, im pomáha sa vyrovnať s ich neusporiadanými životmi.

Futbal: Považská Bystrica – Visolaje

15. mája o 14:30, futbalový štadión MŠK

Považskobystrickí futbalisti budú v máji naháňať prvé miesto v tabuľke. Asi najťažší zápas ich počas tohto mesiaca čaká proti Visolajom, ktoré si naposledy poradili aj s vedúcim Podmanínom.

Minoni dance show

15. mája o 16:00, Kino Mier

Je tiež pripravená veľká šou pre deti, ktorej budú obľúbení Minoni, tiež kúzelník WOLF a detská spevácka hviezda Olívia. A ako bonus bude pripravené fotenie s maskotmi.

Môže vás zaujímať:

Nevšedné vesmírne divadlo aj nad Považskou Bystricou: Kedy presne to vypukne?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM