Filip Chudý Rôzne

Strašiaky v Považskej: Nové INFO od investora budovy ZVL! FOTO

Medzi aktuálne najväčšie strašiaky nášho mesta patrí budova bývalého generálneho riaditeľstva ZVL vedľa pešej zóny v centre mesta. Prečo sa stále ešte nerekonštruuje?

Ilustračný obrázok k článku Strašiaky v Považskej: Nové INFO od investora budovy ZVL! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Budova bývalého generálneho riaditeľstva ZVL má v súčasnosti 32 rokov, no zub času sa na nej podpísal výrazne viac, ako napovedá vek. Dnes patrí, čo sa estetického hľadiska týka, medzi najväčšie strašiaky nášho mesta. Považskobystričania nie sú nadšení z toho, že niečo také sa nachádza rovno v centre mesta vedľa pešej zóny.

Od 90. rokov bola táto budova vo vlastníctve viacerých firiem. V súčasnosti ju vlastní bratislavská firma DIAMON RESIDENCE. Ako nám prezradila hovorkyňa mesta, spoločnosť predložila už viacero návrhov na rekonštrukciu, ale zatiaľ žiaden nebol uskutočnený. „Mesto zo zákona nemôže investovať do súkromného majetku, vie vyjsť v ústrety a vytvoriť podmienky z hľadiska stavebného a územného konania, investícia však musí byť na majiteľoch budovy. Radnica verí, že rekonštrukciu spoločnosť zrealizuje,“ povedala hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Kováčiková.

Nám sa podarilo spojiť s konateľom spoločnosti Jaroslavom Klimekom, ktorý podľa vlastných slov mestu poskytol dostatok informácií, čo sa týka rekonštrukcie budovy. Majú tiež pripravenú architektonickú štúdiu a čakajú na schválenie územného plánu.

„Čakáme na schválenie územného plánu, aby sme mohli pokračovať v našich ďalších aktivitách. Zámer je budovu rekonštruovať, ak sa neobjavia nejaké prekážky zo strany mesta, alebo iné prekážky. A to v takom rozmere, ako už bolo v minulosti prezentované, čiže polyfunkčný dom, ktorého gro budú tvoriť byty,“ povedal majiteľ spoločnosti DIAMON RESIDENCE Jaroslav Klimek.

Všetko teda podľa vlastníka budovy závisí od schválenia územného plánu, skôr sa nebudú púšťať do žiadnych aktivít. Dovtedy bude zrejme táto budova s jedenástimi podlažiami aj naďalej chátrať, resp. slúžiť ako bilbord, keďže práve tie sú na nej aktuálne z každej strany.

Ako vyzerá táto budova dnes, to si pozrite to fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická mestská fontána oživená: FOTO a VIDEO zo spustenia

Foto: ilustračné

Budova ZVL v centre Považskej: Takto vyzerá teraz
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM