Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická mestská fontána oživená: FOTO a VIDEO zo spustenia

So začiatkom prázdnin sa Považskobystričania dočkali po dlhých rokoch aj opätovného oživenia mestskej fontány. Ak ste ho zmeškali, nevadí, pripravili sme pre vás video z toho momentu.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická mestská fontána oživená: FOTO a VIDEO zo spustenia
Zdroj: Dnes24.sk

Okolie fontány za kinom Mier získalo novú tvár. V piatok 1. júla sa preto konalo slávnostné oživenie mestskej fontány, na ktorej sa s prácami oficiálne začalo v letných mesiacoch minulého roka. „Plocha pri fontáne bola ešte niekoľko mesiacov dozadu zanedbaná, svoje útočisko si tu často našli rôzni asociáli. Rozhodli sme sa toto miesto zrekonštruovať a skultúrniť. Dali sme Považskobystričanom prísľub, že do začiatku letných prázdnin im oživíme dlhé roky nefunkčnú fontánu, a tak sa aj stalo,“ povedal primátor mesta Karol Janas.

Fontánu chceli prispôsobiť modernej dobe, preto ju oživili tak, že nebude výnimočná len veľkým súsoším holubíc, okolo ktorého je voda, ale jej výnimočnosť chceli podčiarknuť aj rôznymi tryskami a svetelnými efektmi.

„Musím povedať, že som veľmi ohúrená z toho, ako sa tento priestor zmenil. Už dlhšie som na fontáne nebola a som príjemne prekvapená, aké je to tu krásne, kultúrne a nádherné,“ vyjadrila sa speváčka a rodáčka z Považskej Bystrice Sima Martausová.

O kultúrny program na slávnostnom oživení fontány sa postarali Juraj Vačko a Robo Fapšo, no a po nich svojimi piesňami potešila všetky vekové kategórie spomínaná Sima Martausová. A hoci piatkový večer neskôr ešte spríjemnilo letné kino pod hlavičkou podujatia Bažant Kinematograf, stovky Považskobystričanov prišli hlavne kvôli samotnému oživeniu mestskej fontány.

Prvé okamihy samotného oživenia mestskej fontány si môžete pozrieť na videu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dlhé čakanie Považskej sa skončilo: Letná fontána po 20-tich rokoch s novinou!

Foto: ilustračné

Oživenie mestskej fontány v Považskej Bystrici: Zábery zo spustenia
1
Galéria
Mestská fontána v Považskej Bystrici oživená: Momenty z podujatia
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM