Filip Chudý Kultúra

Považskobystričanky Adriana (18) a Mária (15) uspeli na ME: Cenné kovy aj so zlomenou rukou!

Hoci Považská Bystrica nemala na Majstrovstvách Európy vo výrazových tancoch zastúpenie dlhých osem rokov, účastnícky pôst sa skončil najlepším možných spôsobom. Naše mesto je bohatšie o tri medailové úspechy.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanky Adriana (18) a Mária (15) uspeli na ME: Cenné kovy aj so zlomenou rukou!
Zdroj: Adriana Balážiková

Po dvoch mesiacoch sa Považskobystričanky Adriana Balážiková (18) a Mária Kalašová (15) vrátili na miesto činu. V Leviciach sa totiž konal nielen tohtoročný slovenský šampionát vo výrazových tancoch, ale aj ten európsky. A čo je potešujúce, naše mladé hip-hop tanečníčky boli v európskej konkurencii takmer rovnako medailovo úspešné, ako na domácej scéne. Mária Kalašová sa stala majsterkou Európy v kategórii juniorov, Adriana Balážiková vicemajsterkou Európy medzi dospelými, no a spolu v duách dospelých získali striebro.

ME pre ne teda dopadli vynikajúco, hoci na ne išli s malou dušičkou. „Bolo to prvýkrát, čo som bola na ME a hrozne som sa bála, ako to všetko dopadne, keďže som mala navyše aj zlomenú ruku,“ vyjadrila sa mladšia z dvojice Mária Kalašová. Doplnila ju kolegyňa v duách a zároveň trénerka v jednej osobe Adriana Balážiková: „Keďže to boli ME, tým pádom sme vedeli, že to nie je len tak, že to má nejakú úroveň a budú tam brutálni tanečnici.“ K tomu treba dodať, že z považskobys­trického CVČ nebol na takomto podujatí nikto osem rokov, o to je úspech našich mladých tanečníčok pozoruhodnejší, hoci aj tak nepanovala v ich radoch úplná spokojnosť.

„Ja si myslím, že môj výkon nebol dobrý. Sama so sebou nie som spokojná z toho dôvodu, že som si vedomá, za čo som stratila body. Ale na druhej strane som nesmierne šťastná, že som sa umiestnila na druhom mieste. Myslím si, že Majka Kalašová si prvé miesto určite zaslúžila,“ zhodnotila vystúpenie oboch Adriana Balážiková.

Ich výsledky sú úspechom nielen pre naše mesto, ale aj Slovensko, veď na ME sa zišla obrovská konkurencia tanečníkov z rôznych krajín a ako podotkla Maria Kalašová, hip-hop v iných krajinách je celkovo na inej úrovni. Aj preto sa vraj veľa naučili, keďže samé zostali prekvapené z toho, ako ľudia na tejto úrovni na sebe makajú. „Tento úspech je najväčší z najväčších a znamená pre mňa veľa. Opäť vidím, že všetky tie modriny a stekajúci pot sa vyplatili, čo má posúva ďalej,“ vyslovila sa juniorská majsterka Európy Mária Kalašová.

„Je to niečo, čo sme chceli dosiahnuť už dávno, som nesmierne rada, že drina, ktorú do toho dávame, sa vyplatila. Pre mňa tento úspech znamená úplne najviac,“ dodala Adriana Balážiková, ktorá vlastne žala na ME úspechy nielen ako súťažiaca, ale aj ako trénerka. No nebol to len úspech ich dvoch, ale všetkých, ktorí im pomáhali, pričom obe všetkým ďakujú za pomoc a podporu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tanečníčky Adrianu (18) a Máriu (15) z Považskej čakajú ME: Musia prekonať aj nepríjemný zdravotný problém

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM