Filip Chudý Kultúra

Tanečníčky Adrianu (18) a Máriu (15) z Považskej čakajú ME: Musia prekonať aj nepríjemný zdravotný problém

V Leviciach sa začal európsky šampionát vo výrazových tancoch. Slovensko na ňom budú počas víkendu reprezentovať aj dve mladé Považskobystričanky. Krátko pred ich najdôležitejšou súťažou v doterajšej kariére sme zisťovali, ako sú pripravené.

Ilustračný obrázok k článku Tanečníčky Adrianu (18) a Máriu (15) z Považskej čakajú ME: Musia prekonať aj nepríjemný zdravotný problém
Zdroj: Adriana Balážiková

Na prelome apríla a mája sa majsterkami Slovenska v sólo vystúpeniach stali 18-ročná Adriana Balážiková (kategória dospelých) a tiež o tri roky mladšia Mária Kalašová (juniori). Navyše obe naše tanečníčky spolu získali aj striebro v duách dospelých. Vďaka týmto výsledkom sa kvalifikovali na domáce ME, ktoré sa v Leviciach začali v stredu a potrvajú do nedele. Mladé Považskobystričanky budú súťažiť až v sobotu, keď sú na rade ich hip-hop tance.

„Kvôli škole sme nemali veľa času na prípravu, no v ostatných dvoch týždňoch trénujeme najviac, ako sa len dá. Zamerali sme sa na kondíciu a zmenili sme nejaké veci, s ktorými sme neboli dostatočne spokojné,“ povedala nám trénerka a súťažiaca v jednej osobe Adriana Balážiková.

Konkrétne prerábali tanečnú zostavu v duách a menili staré veci za úplne nové choreografie. Tieto zmeny boli potrebné aj preto, že mladšia z úspešnej dvojice Mária Kalašová si zlomila zápästie, ale odhodlane prezrádza: „Nevzdávame to, predsa nejaká zlomenina nás nezastaví!“ No zároveň dodáva, že trochu ju to bolí, lenže musí sa prekonať a makať na svojom tanečnom sne. Súťažiť bude so sadrou na ruke, žiadnu dlahu neplánuje.

Obe nemajú žiadne očakávania, čo sa týka výsledku medzi najlepšími európskymi tanečníkmi. „Opäť ideme na súťaž s tým, že zatancujeme tak, akoby to bol náš posledný deň života, dáme do toho všetko,“ vyslovila sa Adriana Balážiková. „Mňa teší už len to, že sme to dotiahli tak ďaleko,“ dopĺňa svoju trénerku mladšia z úspešnej považskobystrickej tanečnej dvojice.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) sú najlepšie na Slovensku: Čaká ich veľká premiéra na ME

Mladí považskobystrickí breakeri zaskočili svojim výkonom aj trénera! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM