Rôzne Rôzne

Považskobystričania pozerajú na daňový úrad častejšie ako obvykle: Čo je to na tých stenách? FOTO vnútri

Zraky mnohých občanov nášho mesta smerujú v týchto dňoch na budovu daňového úradu. Nejde o žiadne dlhé rady ľudí, ktorí by chceli podať daňové priznanie, to len budova má nový bezpečnostný systém...

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania pozerajú na daňový úrad častejšie ako obvykle: Čo je to na tých stenách? FOTO vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Daňové priznania sa síce podávali do konca marca, ale budova miestneho daňového úradu púta pozornosť obyvateľov Považskej Bystrice aj v týchto dňoch. Pozornejším okoloidúcim totiž určite neuniklo, že budova daňovákov má zaujímavú atrakciu.

„Ja som si najprv myslela, že sa jedná o živé vtáky, až pri pohľade z bližšia som uvidela laná, ktoré ich držia,“ povedala nám Mária (41), ktorej sa táto menšia atrakcia páčila.

„Niečo podobné som už videl inde, preto ma tento plašič na vtáky neprekvapil, no nevyzerá to veľmi esteticky, hlavne s tými dierami na stene,“ vyjadril sa nám Pavol (27).

„Mňa by len zaujímalo, či tie vtáky zaplatili dane…,“ úsmevne povedal Miroslav (38). „Len verím, že tie laná poriadne držia, pretože ak by poriadne zafúkalo, aby sa nestalo, že to pristane na niekoho hlave, pretože ľudí tu prechádza denne dosť,“ povedala nám Paulína (32).

Všetko začali nálety ďatľov na daňový úrad. Po nich zostali v zateplenej stene budovy viaceré diery. My sme pri našej obhliadke napočítali na fasáde sedem väčších aj voľným okom viditeľných dier. No a práve v blízkosti týchto dier už niekoľko týždňov „lietajú“ havrany. Ale nejde o živé vtáky, oni tak len na oko vyzerajú. Jedná sa o makety havranov, pričom na daňovom úrade sú umiestnené tri.

K čomu to slúži, to sme zistili u jednej spoločnosti, ktorá sa zaoberá predajom týchto pomôcok: „Maketa havrana v životnej veľkosti pomôže vyhnať malé vtáctvo ako holuby, ďatle, sýkorky, drozdy. Prítomnosť „dravca“ odradí vtáctvo k priblíženiu. Ideálne umiestnenie havrana je na okraj budov, kde sa zavesí.“ No a presne týmto spôsobom to riešili aj na daňovom úrade.

Môže vás zaujímať:

Poslanci schválili nový úver: Takýto je teraz dlh na jedného obyvateľa

Foto: ilustračné

Daňový úrad v Považskej Bystrici s nevšednou atrakciou, pozrite si FOTO
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM