Filip Chudý Šport Kultúra

Nový mesiac sa nezadržateľne blíži: Top 10 októbrových podujatí v Považskej

Počas víkendu začína október, ktorý so sebou prináša množstvo zaujímavých podujatí. Čo sa v našom meste bude odohrávať?

Ilustračný obrázok k článku Nový mesiac sa nezadržateľne blíži: Top 10 októbrových podujatí v Považskej
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Sedem statočných

2. a 7. októbra o 18:30, kino Mier

Režisér Antoine Fuqua prináša na plátna kín vlastnú modernú víziu klasického príbehu siedmich statočných. Mestečko Rose Creek neustále ohrozuje banda lotrov bezohľadného priemyselníka Bartholomewa Bogua, ktorý sa v honbe za ziskom nezastaví pred ničím. Zúfalí obyvatelia pod vedením Emmy Cullenovej sa rozhodnú požiadať o pomoc siedmich mužov, pre ktorých rovnako ako pre Bogua nijaké zákony neplatia.

Zlatá rybka

9. októbra o 16:00, kino Mier

Bábkovo-činoherné predstavenie na motívy klasickej ruskej ľudovej rozprávky. Zlatá rybka prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca. Rozprávka je obohatená nielen o etnologické prvky, ale aj o interaktivitu či autorskú hudbu s pesničkami.

Smejko a Tanculienka

11. októbra o 17:00, kino Mier

Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka prichádzajú s úplne novým hudobným predstavením pre deti Kde bolo, tam bolo… S novými kostýmami, novou scénou a hlavne úplne novými rozprávkovými pesničkami z nového DVD.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

15. októbra o 18:00, športová hala

Už prvý októbrový deň síce prinesie zaujímavý domáci zápas so Šaľou, ale pútavé divadlo sa bude odohrávať aj v polovici mesiaca, keď privítame vicemajstra z Hlohovca aj s našimi odchovancami v kádri. Bude to navyše na takmer mesiac posledná možnosť vidieť domáci duel, keďže ďalší bude potom na pláne až v polovici novembra.

Inferno

15. a 21. októbra o 18:30, kino Mier

Oscarový režisér Ron Howard sa vracia, aby nakrútil najnovší bestseller z megaúspešnej knižnej série od spisovateľa Dana Browna. Slávneho symbolistu Roberta Langdona tentokrát indície vedú k samotnému Dante Alighierimu. Film s Tomom Hanksom v hlavnej úlohe.

Lenka Filipová

20. októbra o 19:00, kino Mier

Koncert známej českej speváčky a gitaristky so sprievodnou kapelou privíta kino Mier. Vstupné je stanovené na 15 eur.

Basketbal: Považská Bystrica – Žilina

22. októbra o 18:00

Basketbalisti IMC Slovakia síce odohrajú v októbri len jeden domáci duel, ale za to veľmi atraktívny. Ich súperom bude totiž v považskom derby Žilina. Miesto dejiska sa ešte určí.

Považská hitparáda

23. októbra o 15:00, kino Mier

Už 34. kolo pesničkovej súťaže pri príležitosti Mesiaca úcty k starším sa uskutoční v kine Mier. Vstupné pre dospelých bude 5 eur, dôchodcovia a deti za polovicu.

Finále

28. októbra o 18:30, kino Mier

Pred 40 rokmi sa Československo stalo majstrom Európy vo futbale. Majstri z Belehradu 1976 boli hrdinovia mnohých detských snov a bola to veľká sláva. Fenomén. Čo z neho zostalo? Pozrite si očakávaný slovenský dokument.

Futbal: Považská Bystrica – Podmanín

30. októbra o 14:30, futbalový štadión

Síce už 2. októbra privítame Ilavu v súboji dvoch okresných miest a 16. októbra Hornú Porubu, čo mal byť náš vážny súper v boji o postup, ale futbalový vrchol v meste príde na záver októbra. V poslednom jesennom kole sa odohrá veľké mestské derby.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prvý októbrový víkend pred nami: 10 zaujímavých považskobystrických podujatí

Považskú ovládol Horomil Fest: Trojdňový PROGRAM hodina po hodine

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM