Filip Chudý Kultúra

Prvý októbrový víkend pred nami: 10 zaujímavých považskobystrických podujatí

Blížiaci sa víkend bude mať prívlastok prvý októbrový. Ktoré pútavé podujatia môžete počas neho v našom meste navštíviť?

Ilustračný obrázok k článku Prvý októbrový víkend pred nami: 10 zaujímavých považskobystrických podujatí
Zdroj: TASR

Horomil fest 2016

29. septembra – 1. októbra, kino Mier

Už 8. ročník popredného slovenského festivalu hôr a cestovania privíta Považská Bystrica. V kine Mier je pripravený bohatý program, ktorý každý deň začína o 16:00 a končí vo večerných hodinách.

Čítajte tiež: Považskú ovládne Horomil Fest: Trojdňový PROGRAM hodina po hodine

Wupa birthday chill Jam

1. októbra o 10:00, WUPA bikepark

Pri príležitosti 10. výročia fungovania bikeparku v areáli za ZŠ Rozkvet sa usporiada akcia, ktorou sa vlastne zakončí tohtoročná dirtová sezóna v tamojšom cyklistickom parku. V prípade zlého počasia sa akcia presunie na iný termín.

Hádzaná: Považská Bystrica – Šaľa

1. októbra o 18:00, športová hala

Po nevydarenom súboji s Novými Zámkami hostíme Šaľu, čo môže byť dôležitý zápas z hľadiska vývoja celej sezóny. Ako sa bude našim chlapcom dariť teraz?

Futbal: Považská Bystrica – Ilava

2. októbra o 14:30, futbalový štadión

Súboj dvoch okresných miest, ktorý môže mať aj prívlastok duel prvého proti poslednému. Považskobystričania neprehrali súťažný zápas už viac ako rok, ich séria sa natiahla na 29 zápasov a proti Ilave ju môžu zaokrúhliť.

Dvojkoncert

2. októbra o 15:00, považskobystrický kostol

V kostole Navštívenia Panny Márie v Považskej Bystrici sa uskutoční ďalší koncert, tentoraz dvojice Sima Martausová, Pavel Helan. Vstupné je dobrovoľné.

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej

2. októbra o 16:00, kino Mier

Nezabudnuteľný filmový zážitok sľubuje ďalšie dielo z dielne vizionárskeho režiséra Tima Burtona, ktorý nám pripravil fantastický výlet do sveta kúziel a fantázie. Ujal sa totiž sfilmovania rovnomenného bestselleru spisovateľa Ransoma Riggsa.

Hokej: Považská Bystrica – Slovensko U20

2. októbra o 17:00, zimný štadión

Dva domáce zápasy v priebehu tohto týždňa čakajú aj na našich hokejistov, ktorí po prehre s Trnavou privítajú v nedeľu slovenskú reprezentáciu do 20 rokov, ktorá sa pripravuje na MS svojej vekovej kategórie.

Sedem statočných

2. októbra o 18:30, kino Mier

Režisér Antoine Fuqua prináša na plátna kín vlastnú modernú víziu klasického príbehu siedmich statočných. Mestečko Rose Creek neustále ohrozuje banda lotrov bezohľadného priemyselníka Bartholomewa Bogua, ktorý sa v honbe za ziskom nezastaví pred ničím. Zúfalí obyvatelia pod vedením Emmy Cullenovej sa rozhodnú požiadať o pomoc siedmich mužov, pre ktorých rovnako ako pre Bogua nijaké zákony neplatia.

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Marek Loduha: Slovensko na fotkách

Kino Mier

Ide o výstavu výstava horskej fotografie. Vernisáž výstavy je 29. septembra o 16:30 v rámci programu Horomil Festu. Následne si výstavu môžete pozrieť každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Neobyčajný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Zákazníci rozhodovali o cene

Jarmok v Považskej sa zväčšuje: Viac stánkov a tisíce ľudí, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM