Rôzne

Mesto získalo dotáciu na telocvične: Týchto päť škôl sa môže tešiť

Cez projekt rekonštrukcie telocviční sa rozdeľovalo 10 miliónov eur. Mesto Považská Bystrica z toho získalo 80 000 eur, ktoré poputujú do vybraných základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo dotáciu na telocvične: Týchto päť škôl sa môže tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyčlenilo finančné prostriedky na rozvojový projekt v oblasti telesnej a športovej výchovy. Jeho cieľom je zlepšiť vybavenosť telocviční a zvýšiť počet týchto učebných priestorov. Medzi úspešnými žiadateľmi je aj mesto Považská Bystrica, dotácia na rekonštrukciu telocviční alebo ich nové vybavenie poputuje piatim školám.

Pre naše mesto 80 000 eur

Medzirezortná komisia vyhodnotila všetky zaslané žiadosti. „Na základe výsledkov hodnotenia vybrali 448 rozvojových projektov škôl, z toho 203 v rámci kapitálových výdavkov a 346 v rámci bežných výdavkov. Projekty budú dotované sumou spolu 10 miliónov eur. Medzi úspešnými žiadateľmi je aj mesto Považská Bystrica, ktoré pre päť telocviční získalo dotáciu takmer 80 tisíc eur,“ informovala hovorkyňa mesta Považská Bystrica Iveta Kováčiková.

Vybrali päť škôl zo šiestich

„Žiadali sme dotáciu na rekonštrukcie telocviční alebo na ich nové vybavenie náradím a pomôckami pre šesť základných škôl. Komisia ministerstva z nich vybrala päť s dotáciou 79 800 eur. Aj keď naša žiadosť nebola uspokojená úplne, považujeme túto dotáciu ministerstva za prospešnú a spolu s ďalšími finančnými prostriedkami mesta opäť zlepšíme podmienky pre pohyb a športovanie vo väčšine základných škôl v meste,“ povedal Jozef Bielik, vedúci odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry mestského úradu.

Toto sa bude rekonštruovať

„Rekonštruovať sa bude podlaha v telocvični Základnej školy Slovenských partizánov a elektroinštalácia telocvične v Základnej škole Nemocničná. V základných školách SNP, Slovanská a Školská si doplnia alebo obnovia športové vybavenie a náradie telocviční. Menšie investície budú zrealizované do konca roka 2016, väčšie rekonštrukcie by mali prebehnúť najneskôr do 31. augusta 2018,“ informovala Iveta Kováčiková.

Školy sa tešia

O názor sme požiadali aj jednu z dotknutých škôl. Vyjadrila sa nám riaditeľka ZŠ Slovenských partizánov Iveta Štiborová: „Nás veľmi teší, že naša škola bola vybratá medzi tie školy, ktoré dostanú dotáciu. Žiaľ, nebola schválená v plnom rozsahu. My sme predkladali cez mesto požiadavku na rekonštrukciu palubovky a osvetlenia, pričom bola uprednostnená palubovka. No aj to nás teší, lebo to je gro projektu a je to finančne náročné. Navyše s pomocou mesta budeme meniť na škole aj staré kovové okná za nové plastové.“

Môže vás zaujímať:

Zápis na jednej z top slovenských ZŠ: Takto ho vnímajú budúci prváci

Monitor v Považskej Bystrici: Aký ťažký bol podľa žiakov ten tohtoročný?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM