Filip Chudý Rôzne

Krásny úspech považskobystrických deviatakov: Naše školy v TOP 3 na Slovensku!

Deviataci z nášho okresu môžu po náročnom školskom roku prázdninovať spokojne. Pri celoslovenskom testovaní sa zaradili medzi najlepších na Slovensku!

Ilustračný obrázok k článku Krásny úspech považskobystrických deviatakov: Naše školy v TOP 3 na Slovensku!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď sú prázdniny v plnom prúde a žiaci na školu veľmi nemyslia, jeden úspech základných škôl z považskobys­trického okresu treba spomenúť. Podľa výsledkov, ktoré zverejnil Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), sa základné školy z nášho okresu zaradili medzi najlepšie na Slovensku. Tie pri celoslovenskom testovaní žiakov 9. ročníka ZŠ pod názvom Testovanie 9–2016 dosiahli veľmi dobré čísla.

Pri testovaní zo slovenského jazyka a literatúry dosiahli žiaci 17 základných škôl nášho okresu priemernú úspešnosť 68,2 %, čo je tretie miesto na Slovensku, za Bratislavou I a okresom Sobrance. V matematike bola priemerná úspešnosť deviatakov v považskobys­trickom okrese 58,1 %, ktoré znamená na Slovensku štvrté miesto za Bratislavou I, Košicami I a Bratislavou IV.

„Každý rok máme výsledky nad celoslovenský priemer v slovenčine aj matematike. S tohtoročnými výsledkami sme spokojní. Svedčí to o nejakej úrovni prípravy žiakov, hoci treba prihliadať aj na to, aký je ročník, keďže každý má iné prednosti. No určite má to nejakú vypovedaniu schopnosť, keďže testy pre všetkých žiakov na Slovensku sú rovnaké,“ vyjadril sa vedúci odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry nášho mesta Jozef Bielik.

Najlepšie čísla v našom okrese dosiahla V. ZŠ, ktorá sa ako jediná dostala v oboch predmetoch nad priemernú úspešnosť 75 %, ba dokonca v matematike (75,9 %), kde sa dosahovala nižšia úspešnosť, ju mala ešte o dve desatiny lepšiu ako v slovenčine. „Výsledok ma neprekvapil, keďže dlhodobo dosahujeme dobré výsledky. Je za tým kvalitná príprava žiakov, čo je odraz našej práce,“ povedala nám riaditeľka školy Iveta Štiborová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Monitor v Považskej Bystrici: Aký ťažký bol podľa žiakov ten tohtoročný?

Aktuálne čísla po zápise prvákov v Považskej: O ktorú školu je najväčší záujem?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM