Filip Chudý Hádzaná

Invázia Považskobystričanov do Šale: Zaspievali si aj Macejka! VIDEO a FOTO

Aj keď hádzanári Považskej Bystrice prehrali v Šali tretí zápas semifinále play-off, mohli sa cítiť ako doma, keďže ich hnalo dopredu veľa fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Invázia Považskobystričanov do Šale: Zaspievali si aj Macejka! VIDEO a FOTO
6
Galéria

Hádzanári MŠK Považská Bystrica prehrali v treťom semifinálovom stretnutí play-off v Šali 22:27 a v celej sérii prehrávajú 1:2. Naši hádzanári viedli v sobotnom stretnutí jediný raz (3:2 v 5. minúte), inak mali stále navrch domáci. Podľa trénera MŠK Václava Straku zrejme v úvode podľahli dôležitosti zápasu. „Nemali sme dostatočný tlak v obrane a v útoku sme boli zakríknutí, čo domáci využili na vybudovanie si náskoku. Neskôr sme v prvom polčase zlepšili obranu, dobre chytal Motlík, ale v útoku sme nemali tlak zo spojok,“ povedal Straka.

Situácia sa zhoršila na začiatku druhého polčasu, keď sa zranili Kozák s Vallom, preto do spojkového radu naskočili aj Bystrický a Strelec, resp. do útoku začal chodiť tiež Tumidalský. Neskôr naskočil aj Saitz. „Hoci sa chalani snažili a skúšali sme všetko možné, už to bolo len také šliapanie vody na mieste. Niektorí nehrali na svojich postoch, resp. ďalší nemali toľko odohrané. Navyše proti nám stál dobrý súper, čo vyúsťovalo v technické chyby a nepripravenú streľbu,“ vysvetlil Straka dôvod, prečo sme mali viacero dlhých pasáži bez streleného gólu.

„Stále je to tak, že Šaľa je favorit série a má výhodu domáceho zápasu navyše, ale séria ešte neskončila a my sa nevzdávame. Ide o to, aby sme boli zdravotne v poriadku. Teraz hráme doma a ideme bojovať o víťazstvo,“ vyjadril sa tréner MŠK.

Fanúšikovia Považskej si zaspievali: Šalianskou halou znel Macejko!
1
Galéria

Našou výhodou môže byť fakt, že teraz nasleduje reprezentačná prestávka, preto sa štvrté semifinále play-off odohrá v považskobys­trickej športovej hale až 10. mája. Dovtedy sa môžu naši hádzanári dať zdravotne do poriadku a zlepšiť hru v útoku, s ktorou majú zatiaľ problémy.

Najväčším pozitívom soboty z považskobys­trického pohľadu bolo určite to, že našich hádzanárov prišli do Šale povzbudiť desiatky fanúšikov, ktorí ich neúnavne povzbudzovali za každého stavu. „Už minule tu bolo veľa našich fanúšikov, teraz opäť. Aj za hráčov sa im musím poďakovať, pretože sme hrali pomaly ako v domácom prostredí. Mrzí ma preto, že sme ich nepotešili,“ doplnil Straka. No fanúšikovia, ktorí sa zabávali aj po prehratom zápase, už teraz chystajú ďalší veľký výjazd, a to na rozhodujúci duel do Šale.

Považskobystričania v Šali: Početný výjazd fanúšikov
6
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Veľké okresné derby prichádza: Špeciálny duel pre Adama Gáboríka (18)!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM