Rôzne

Diera ako svet a rovno na chodníku v centre Považskej: Prečítajte si reakciu radnice, FOTO

Na frekventovanom chodníku od Námestia Andreja Hlinku popri Domanižanke ku Kinu Mier sa nachádza veľká diera, ktorá nepozornému chodcovi, či cyklistovi môže spôsobiť pád a zranenia.

Ilustračný obrázok k článku Diera ako svet a rovno na chodníku v centre Považskej: Prečítajte si reakciu radnice, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás už informovali, momentálne prebieha revitalizácia centrálnej mestskej zóny, ktorú mesto získalo opäť do svojho vlastníctva. Robotníkom na miesto vozia materiál nákladné autá, pričom s najväčšou pravdepodobnosťou práve to spôsobilo dieru v chodníku. „Zrejme tam bola nejaká dutina, do ktorej sa chodník pod váhou prepadol,“ povedal nám Tomáš Priedhorský z Oddelenia údržby a vnútornej správy Odboru prevádzky, údržby a služieb mesta Považská Bystrica.

Vedľa diery sú voľným okom viditeľné aj stopy pneumatík, pričom v tesnej blízkosti je aj na malé kúsky rozbitý asfalt, ktorý predtým v až takom zlom stave nebol.

Táto približne polmetrová diera sa nachádza v tesnej blízkosti nového detského ihriska za Kinom Mier, kde sa v piatok predpoludním spolu s rodičmi nachádzalo asi desať detí. Túto dieru sme si všimli už vo štvrtok poobede, pričom vôbec nebola ohradená, tobôž niečím prekrytá. „Naozaj je to nebezpečné, veď malé deti také veci lákajú, pričom sa do nej možno zmestia aj celé, určite by to malo byť aspoň ohradené,“ vyjadrila sa nám mamička Petra. A že tam tá diera zrejme nie je iba chvíľu, to naznačuje aj to, že niekto si ju pomýlil už aj s odpadkovým košom, ktorý je tiež kúsok od nej.

V piatok doobeda sme sa išli na mestský úrad informovať, či vedia o tej diere, ktorá sa vzdušnou čiarou nachádza možno sto metrov od radnice, prípadne, čo s tým mienia robiť. „Túto dieru nemáme hlásenú, až vy nás na ňu upozorňujete, okamžite volám našim pracovníkom, aby na ňu dali nejakú platňu,“ vyslovil sa nám Tomáš Priedhorský.

Môže vás zaujímať:

Revitalizácia centrálnej mestskej zóny pokračuje: Toto je ešte v pláne

Foto: ilustračné

Nebezpečná diera v chodníku v centre Považskej: Pozrite si jej FOTO
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM