Krimi Krimi

Dávajte si pozor na cestách: Policajti majú v našom okolí akciu aj v nedeľu

V okresoch Považská Bystrica a Púchov prebehne policajná akcia zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel. Čo všetko budú policajti kontrolovať?

Ilustračný obrázok k článku Dávajte si pozor na cestách: Policajti majú v našom okolí akciu aj v nedeľu
Zdroj: TASR

V tomto týždni prebieha v Trenčianskom kraji celoslovenská osobitná kontrola zameraná na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidiel. „Na základe analýz dopravnej nehodovosti bude v obvode Krajského riaditeľstva PZ Trenčín vykonaná kontrola na osobitnú zodpovednosť na území niekoľkých okresov v pôsobnosti KR PZ Trenčín,“ informoval nás krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Považskobystrického a susedného púchovského okresu sa dotkne táto akcia v nedeľu. „Dokumentovať sa budú tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd a to – najmä rýchlosť jazdy, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde,“ povedal Kudlička.

„Polícia upozorňuje vodičov motorových vozidiel, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť, opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom, nakoľko v poslednom období evidujeme viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu týchto účastníkov cestnej premávky,“ dodal na záver hovorca KR PZ v Trenčíne.

Môže vás zaujímať:

Polícia v Považskej Bystrici: Zmena miest pri prijímaní oznámení

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM