Filip Chudý Kultúra

Bohatý program v Považskej: Bude sa u nás premietať aj najlepší film roka!

Počas tohto týždňa na nás čaká v Považskej Bystrici veľa rôznorodých podujatí. Kde sa môžete ísť zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program v Považskej: Bude sa u nás premietať aj najlepší film roka!
Foto: Peter Handzuš

Moonlight

27. februára o 18:30, kino Mier

Nadčasový príbeh dospievania a hľadaní samého seba je zasadený do drsných kulís okrajových štvrtí Miami. Je zároveň portrétom mladého človeka súčasných amerických predmestí, aj nepostrehnuteľných síl, ktoré formujú ľudské životy. Nekonvenčný spôsob rozprávania, vynaliezavá vizuálna zložka a mimoriadne herecké výkony vyniesli snímke Zlatý glóbus za najlepší film. Najnovšie v noci z nedele na pondelok získal aj Oskara za najlepší film roka.

Fašiangy v meste

28. februára, pri kine Mier

Zábavný deň s fašiangovými maskami a s HS Bonus a FS Považan. Od 11:00 predaj zabíjačkových špecialít a od 16:00 kultúrny program s pochovaním basy.

Hádzaná: Slovensko – Česko

28. februára o 15:30, športová hala

V našej športovej hale sa odohrá prípravný zápas medzi slovenskými a českými juniorkami.

Smejko a Tanculienka

2. marca o 17:00, kino Mier

Chrobáčikovia Smejko a Tanculienka prichádzajú s úplne novým hudobným predstavením pre deti Kde bolo, tam bolo… S novými kostýmami, novou scénou a hlavne úplne novými rozprávkovými pesničkami z nového DVD.

Bodi: Psia superstar

3. marca o 16:00, kino Mier

Pes, ktorý spieva, nehryzie. Z Bodiho mal byť tradičný strážny pes s pevnou pracovnou dobou a sľubnou kariérou. Miesto toho zobral gitaru, zahral na struny a… Americká animovaná komédia.

Únos

3. marca o 18:30, kino Mier

Dozvedieť sa pravdu, znamená navždy stratiť ilúzie. Posledný deň prvého roku mladej slovenskej republiky sa chýli ku koncu. Všetci oslavujú. Kráľ podsvetia Efendi, aj Prezident. Iba Predseda nemá čo oslavovať. Pozrite si slovenský triler.

Psia duša

4. marca o 16:00, kino Mier

Všetci psi idú do neba… teda okrem tých, ktorí si ešte nesplnili poslanie tu na zemi! Vo filmovom spracovaní obľúbenej knihy W. Bruca Camerona prináša renomovaný režisér Lasse Hallström na plátna kín príbeh oddaného chlpáča, ktorý postupne prichádza na to, že na svet prišiel preto, aby ľudí učil smiať sa a milovať. Americký rodinný film.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

4. marca o 18:00, športová hala

Prvý domáci zápas v nadstavbovej časti Extraligy čaká na našich hádzanárov v sobotu, keď privítame v dôležitom súboji suseda v tabuľke z Topoľčian.

John Wick 2

4. marca o 18:30, kino Mier

S diablom sa nezahráva! Legendárny hrdina John Wick je späť. Pod nátlakom bývalého spolupracovníka, ktorý má v pláne získať kontrolu nad tajným medzinárodným združením nájomných vrahov, sa v plnej sile vracia do akcie. Viazaný krvavou prísahou sa vydáva na cestu do Ríma, kde ho čaká zúčtovanie s bandou tých najnebezpečnejších zabijakov na svete. Americký akčný triler.

Muzzikanti

5. marca o 18:30, kino Mier

Muzzikanti sú filmom plným pesničiek a melódií, od folklórnych koreňov až po mladú rockovú súčasnosť. Dej sa odohráva na česko-slovensko-poľskom trojmedzí v drsnom, ale pôvabnom kraji Těšínskeho Sliezka. Ide o českú hudobnú romancu.

Zatvárame albumy

Kino Mier

Výstava známok pri príležitosti 79. výročia Klubu filatelistov v Považskej Bystrici bude dostupná v priestoroch kina Mier až do 3. marca. Cez pracovný týždeň si výstavu môžete pozrieť od 8:00 do 16:00 a v stredu od 8:00 až do 18:00.

Po(d)hľady

MG art galéria

Výstava výtvarných prác Zuzany Vaverčákovej potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do 10. marca.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Neviete čo s deťmi cez jarné prázdniny? V Považskej môžu byť aj tvorivé!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM